Početna KULTURA 18. TRAVNJA 2021. UNESCO-ov Dan svjetske baštine, sudjelujte u nagradnom likovnom natječaju

18. TRAVNJA 2021. UNESCO-ov Dan svjetske baštine, sudjelujte u nagradnom likovnom natječaju

foto: NP Paklenica

Povodom obilježavanja Dana UNESCO-ove Svjetske baštine 18. travnja, NP Paklenica poziva vas da istražite lokalitete u Hrvatskoj koji se nalaze na UNESCO-ovom Popisu Svjetske baštine.

Kao pomoć pri istraživanju možete koristiti interaktivnu kartu (https://whc.unesco.org/en/interactive-map/) s pregledom svih lokaliteta UNESCO-ove Svjetske baštine. Uzmite svoj pribor za crtanje (akrilne boje, vodene boje, tempere, grafitnu olovku, kolaž), tehniku izrade likovnog uratka stavljamo Vama na volju, te povodom obilježavanja Dana Svjetske baštine nacrtajte/izradite neki od lokaliteta Svjetske baštine.

Svojim radom sudjelujte u nagradnom likovnom natječaju.

Pravila natječaja

Likovne uratke možete slati do 25. travnja 2021., na email: mihovila.milin@paklenica.hr. Prilikom slanja u e-mailu navedite naziv lokaliteta koji rad prikazuje te ime i prezime autora.

Rad može prikazivati i kulturnu i prirodnu baštinu koja se nalazi u Hrvatskoj. Sve pristigle radove NP Paklenica objavit će u foto-galeriji na Facebook stranici 26. travnja 2021., a lajkati ih možete do 30. travnja 2021. Tri crteža sa najviše lajkova bit će nagrađeni.