Početna SPORT 28 GODINA JE OD ODLASKA KREŠIMIRA ĆOSIĆA  Otvorene prijave za besplatne kampove...

28 GODINA JE OD ODLASKA KREŠIMIRA ĆOSIĆA  Otvorene prijave za besplatne kampove u Zadru

Otvorene su prijave za ovogodišnje besplatne kampove Udruge Dani Krešimira Ćosića i partnera. Djeca i mladi iz cijele Hrvatske imat će priliku tijekom ljetnih školskih praznika pohađati besplatne kampove na 15 lokacija diljem Hrvatske; u Zagrebu, Karlovcu, Rijeci, Pazinu, Kastavu, Sinju, Zadru, Dubrovniku, Osijeku, Vukovaru i Vinkovcima trenirati i učiti o košarci, ali i naučiti djecu o sportskim vrijednostima, fair playu, upornosti i važnosti svakog pojedinca u ekipi.

Danas je 28 godina od kada nas je napustio jedan od najvećih košarkaških velikana – Krešimir Ćosić. Prošle je godine kampove koje je Udruga organizirala na tri lokacije pohađalo više od 100 djece. “Bilo mi je super, učio sam o košarci, upoznao nove prijatelje i jako sam se zabavio.” –  rekao je Borna sudionik kampa 2022. u Domu košarke Cedevita uz stručno vodstvo trenera KK Cedevita junior. “Bilo mi je isto fora rješavati knjižicu i učiti o ponašanju u sportu.”

Škola košarke odvijati će se pod vodstvom stručnih trenera lokalnih klubova, partnera u projektu – KK Pazin, KK Vrijednosnice Osijek, KK Zadar, KK Dubrovnik, KK ABC Košarka, KK Karlovac, KK Cedevita, KK Alkar Sinj, KK Borovo Vukovar, KK Dubrava, KK Dinamo, KK Vinkovci, KK Kastav, KK Vučići, KK Kvarner 2010 Rijeka.

“Želimo da djeca imaju priliku uživati u čarima sporta dok su roditelji na poslu umjesto da se zakucavaju u ekrane. Sport pruža priliku za druženje i dokazano je najbolji način prevencije mentalnih poteškoća kod djece i mladih, a kad je to još besplatno s provjerenim trenerima, di ćeš bolje. Nije nam cilj stvoriti vrhunske košarkaše, cilj nam je djecu animirati da se druže uz loptu, na utakmici i slično. Na sugestiju roditelja, ove godine smo proširili program na cjelodnevni, a kao i prošle godine sva djeca će imati priliku upoznati poznate osobe iz svijeta košarke i postaviti im razna pitanja. Stvarno su se svi ujedinili u ovom projektu, klubovi, poznati košarkaši i savez, uz potporu Hrvatskog olimpijskog odbora i sponzora bez kojih ovo ne bi bilo moguće. I za to sam im beskrajno zahvalna, jer jedino zajedno možemo postići nekakav pomak u animaciji mladih.” – rekla je predsjednica Udruge Ana Ćosić Pajurin koja nastoji približiti košarku mlađim generacijama kroz lik i djelo svojega oca.

Trajanje kampa je 5 radnih dana, od 8 do 16 sati te je besplatno za sve sudionike. Zbog ograničenog broja mjesta, tko se prvi prijavi i ispunjava uvjete, dobije mjesto.

“Prije par mjeseci tvrtka Sport Event jako uspješno je organizirala po prvi put u Hrvatskoj Addidas Next Generation turnir za juniore. Ekipe iz cijele Europe došle su u Zadar predstaviti svoje vještine. U razgovoru s visoko pozicioniranim košarkaškim djelatnicima, spomenula sam kampove koje organiziramo, bili su oduševljeni projektom i čak su neki tražili izmjenu know-how-a kako bi primijenili nešto slično i u svojim gradovima. Koji puta i mi napravimo nešto dobro da nas Europa kopira.” – izjavila je Zdenka Zrilić, direktorica Sport Eventa i potpredsjednica Udruge Dani Krešimira Ćosića.

Za kampove se mogu prijavitidjevojčice ili dječaci 8-9 godina starosti.  Djeca koja nisu članovi košarkaškog kluba te nisu bili vođeni profesionalnom trenerom.

Link na prijavnicu: https://forms.gle/xqNJVHQW1KMBnJpj7