Početna CRNA KRONIKA 29-godišnji F.Š. koji je zalio Radetu smrdljivom tekućinom priznao prekršaj i pušten...

29-godišnji F.Š. koji je zalio Radetu smrdljivom tekućinom priznao prekršaj i pušten na slobodu

sud

Zadarska policija provela je kriminalističko istraživanje te osumnjičila 29-godišnjaka da je na Trgu Petra Zoranića u petak 16.veljače maskiran izlio smrdljivu tekućinu na predsjednika zadarskog SDP-a Danijela Radetu, a dio je završio i na predsjedniku SDP-a Peđi Grbinu i još nekoliko članova stranke. Zbog počinjenog prekršaja protiv javnog reda i mira na naročito drzak i nepristojan način. 29-godišnjak je danas doveden na Kazneno-prekršajni odjel Općinskog suda u Zadru. Zakonom je za taj prekršaj propisana novčana kazna u iznosu od 700 do 4000 eura ili kazna zatvora do 30 dana.

Poslijepodne je stiglo i priopćenje glasnogovornika Općinskog suda koje prenosimo u cijelosti:

“Obavještavam Vas da je dana 20. veljače 2024. Policijska uprava Zadarska podigla optužni prijedlog protiv F. Š. (1995) zbog počinjenja prekršaja iz čl. 6. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira te ga je istog dana dovela pred dežurnog suca Prekršajnog odjela Općinskog suda u Zadru.

Podnesenim optužnim prijedlogom F.Š. se tereti da je dana 16. 02. 2024.g. oko 17.30 sati u Zadru, na Trgu Petra Zoranića, dakle na neograničenom javnom mjestu dostupnom većem broju građana i slučajnih prolaznika, koji su se zaista i nalazili na navedenom prostoru te kojim prostorom se tada kretao i oštećeni Daniel Radeta zajedno sa svojim suradnicima Peđom Grbin, Sabinom Glasovac , kao i još drugim osobama, a isti su se kretali u pravcu Kneževe plače u Zadru, gdje je u 18,00 sati bio zakazan skup političke stranke SDP-a “Borba za dostojanstvo”, kada je od strane okrivljenoga F.Š., na naročito drzak i nepristojan način narušen javni red i mira i to na štetu Daniela Radete, tako što je okrivljeni, s prethodno smišljenim planom, odjeven u crnu jaknu i ogrtač sa kapuljačom crne boje, prekrivši lice PVC maskom crne boje sa gumicom i držeći u svojoj desnoj ruci višebojnu PVC kantu zapremnine 4,7 litre, ispunjenu tekućinom sivo-smeđkaste boje, neugodnog mirisa, prišao oštećenom Danielu Radeta te je iznenada, ničim izazvan od strane oštećenoga Daniela Radeta, zalio istoga po odjeći i djelomično po licu navedenim sadržajem iz PVC kante koju je nosio u ruci, nakon čega je pobjegao s mjesta događaja, udaljivši se u pravcu Sveučilišta u Zadru te je dolaskom u Perivoj Vladimira Nazora u Zadru, u grmlju odbacio PVC kantu, PVC masku i ogrtač u koji je bio odjeven, udaljivši se dalje u nepoznatom pravcu.

Sudac je nakon ispitivanja okrivljenika, koji je u potpunosti priznao prekršaj koje mu se stavlja na teret, istog pustio na slobodu do okončanja postupka te mu je određena mjera opreza zabrane približavanja Danielu Radeti na udaljenost od 50 m kao i zabrana uspostavljanja ili održavanja izravne ili neizravne veze s njim.”