Početna KULTURA 4.Zimska škola tehničke kulture u Maškovića hanu

4.Zimska škola tehničke kulture u Maškovića hanu

Zajednica tehničke kulture Zadarske županije provodi 4. Zimsku školu tehničke kulture u periodu od 19.-21.11. i 26.-28.11.2021. godine. Program se provodi u trajanju od 3+3 dana za 8 učenika osnovnoškolskog uzrasta. Sudionici škole su odabrani učenici osnovnih škola Zadarske županije koji su se radom i zalaganjem istaknuli u području tehničke kulture, te pokazuje interes za pojedine tehničke aktivnosti. Učenici dolaze iz OŠ V. Nazora Škabrnja, OŠ Šime Budinića, OŠ Petra Preradovića, OŠ Krune Krstića, OŠ Š. Kožičića Benje i OŠ Jurja Barakovića Ražanac.

Polaznici škole smješteni su u Maškovića han heritage hotelu u pratnji voditelja. Zajednica tehničke kulture pokriva troškove smještaja, prehrane, prijevoza i radnih materijala. Škola je financirana sredstvima Grada Zadra i Zadarske županije.

Tijekom njihovog prvog vikend boravka vanjski suradnik iz Hrvatske zajednice tehničke kulture proveo je zanimljiv program. Prvog dana radionice provele su se praktične vježbe izrade strujnih krugova, obrađeni su osnovni strujni krug, serijsko i paralelno spajanje potrošača. Nakon provedenih vježbi polaznici su sami izradili svoj strujni krug, svjetleću značku. Drugog dana radionice, tema su bila mikrokontrolska sučelja te su se polaznici upoznali s mikrokontrolerskim sučeljima koja se najčešće koriste u školama u RH, micro:bit i Arduino. Zadnjeg dana radionice polaznici su programirali robotsko vozilo. Za kraj radionice polaznici su izradili noćnu lampu, sovu, te su i svjetleću značku ponijeli svojim kućama kao uspomenu na radionicu.

Slijedi nam drugi vikend Škole kada će se izmjenjivati udruge članice Zajednice u prekrasnom povijesnom ambijentu uz zanimljiv, zabavan i edukativan program za djecu.

Tako se potiče kreativan rad, stvaralaštvo i svrsishodno angažiranje u slobodnom vremenu, te se stvara interes da kroz upoznavanje s radom udruga i sami u budućnosti vide svoje mjesto u njima.

Veselimo se zajedno s djecom mogućnosti provođenja još jedne zimske škole u hanu!