Početna CRNA KRONIKA 49-godišnji ugostitelj gotovo 1,48 milijuna kuna gotovine zadržao za sebe i odveo...

49-godišnji ugostitelj gotovo 1,48 milijuna kuna gotovine zadržao za sebe i odveo firmu u stečaj

Foto: pixabay.com

Policijski službenici Odjela gospodarskog kriminaliteta i korupcije proveli su kriminalističko istraživanje nad 49-godišnjim hrvatskim državljaninom, kojeg se sumnjiči za Zlouporabu povjerenja u gospodarskom poslovanju.

Naime, sumnjiči ga se da kao vlasnik i odgovorna osoba trgovačkog društva u vremenskom razdoblju od 2015. do 2018.godine protivno obvezi vođenja društva sukladno važećim zakonskim odredbama, a u cilju pribavljanja nepripadne imovinske koristi za sebe, iznos gotovinskog prometa nije polagao na račun društva već zadržao za sebe, što je za posljedicu imalo otvaranje stečajnog postupka nad trgovačkim društvom.

Na taj način je oštetio trgovačko društvo za iznos od 1.479.650,24 kuna, a  za koji iznos je sebi pribavio protupravnu imovinsku korist.

Protiv 49-godišnjaka se nadležnom državnom odvjetništvu podnosi kaznena prijava zbog sumnje u zlouporabu povjerenja u gospodarskom poslovanju.

Prijevara u gospodarskom poslovanju

Također su proveli kriminalističko istraživanje nad 53-godišnjim hrvatskim državljaninom, kojeg se sumnjiči za prijevaru u gospodarskom poslovanju.

Njega se sumnjiči da je kao odgovorna osoba trgovačkog društva u veljači 2017.godine sklopio ugovor o ustupu potraživanja s vlasnikom obrta s varaždinskog područja u kojem se obvezao da će uz proviziju provesti prijeboj međusobnih potraživanja između više trgovačkih društava, a po provedenim kompenzacijama navedenom obrtu isplatiti iznos od 69.682,40 kuna, umanjen za proviziju, a nakon što je naplatio potraživanja, vlasniku obrta je uplatio samo manji dio novca, dok je protupravno zadržao za svoje trgovačko društvo novčani iznos od 67.682,40 kuna, te za isti novčani iznos oštetio navedeni obrt.

Protiv 53-godišnjaka se nadležnom državnom odvjetništvu podnosi kaznena prijava zbog sumnje u prijevaru u gospodarskom poslovanju.