Početna SPORT 6. mjesto paraplivača Zadra sa ekipnog prvenstva Hrvatske

6. mjesto paraplivača Zadra sa ekipnog prvenstva Hrvatske

FOTO: PK Zadar

17. i 18.07. na bazenu Svetice se održalo Ekipno prvenstvo Hrvatske u paraplivanju, u organizaciji najvećeg paraplivačkog kluba u Hrvatskoj, PK Natator iz Zagreba. Ovo natjecanje bilo je i službeno natjecanje za isplivavanje paraolimpijskih normi pa je na natjecanju nastupilo čak 18 zemalja! U izuzetno jakim trkama sudjelovali su i naši predstavnici kojima je ovo bilo posljednje natjecanje u ljetnoj sezoni. U pratnji trenerice Danijele Kurtin u 2 dijela natjecanja na 50m bazenu Svetice, PK Zadar su predstavljali Lucija Mijolović, Mario Mrčela i Joško Klarin.

Plivači su nastupili u svojim najjačim disciplinama čime su sakupljali bodove za ekipni plasman; u konkurenciji 12 klubova u Hrvatskoj zauzeli su sjajni 6. plasman u muškoj i u ženskoj konkurenciji. Najbolji plasman imala je Lucija Mijolović sa 5. mjestom na 200m mješovito; Jošku Klarinu je zbog nepravilnog okreta u utci 100m delfin (u kojoj je nastupio po prvi puta) izmaklo 3. mjesto, a Mario Mrčela je bio najbolje plasiran na 100m prsno (12.mjesto).

Nastup na ovom natjecanju za PK Zadar je posebno važan, klub njeguje rad sa paraplivačima i nadaju se iduće godine imati još veći sastav za natjecanja.

Plivačima slijedi zaslužena pauza, nekim paraplivačima malo kraći odmor, Lucija Mijolović već u listopadu nastupa na Europskom prvenstvu za plivače sa Down sindromom.