Idući tjedan očekuje nas poseban zadarski festival. Od 18. do 22. travnja na Trgu Petra Zoranića održat će se 7. izdanje manifestacije Tuna, Sushi & Wine Festival. Ovogodišnji festival ima i humanitarni cilj – prikupljena sredstva donirat će se Hotelijersko-turističkoj školi Zadar za svu njihovu podršku ukazanu manifestacijama Turističke zajednice Zadar.
Ove godine Tuna, Sushi & Wine Festival imat će svoje, drugačije lice. Čitav je program smješten u šatoru na Trgu Petra Zoranića. Svaki će festivalski dan biti obilježen različitim sadržajem. Programi će se odvijati u dva termina, od 11 do 14 i od 18 do 22 sata. Večernji će termini imati prvenstveno zabavnu stranu, s koncertima ili nastupima DJ-a s pratećim kulinarskim programom za sve željne dobre morske hrane, dok će jutarnji programi biti ponešto ozbiljniji te će imati svoje tematske priče.
Kako će izgledati Zadar u danima festivala, što nas tamo čeka i zašto je za ovaj festival pogođen najbolji tajming, detaljnije donosi direktor Turističke zajednice grada Zadra Mario Paleka:
„Iako je prethodnih godina ovaj festival bio u reduciranom izdanju, ove će godine to biti kud i kamo bolje sve sa nakanom da u idućim godinama postignemo njegovo još bolje izdanje. Trenutno u Zadru boravi oko 2000 gostiju, a očekuje se sigurno povećanje toga broja u narednim danima. Prije svega, želim se zahvaliti Hotelijersko-ugostiteljskoj školi Zadar koji s nama surađuju na svakoj našoj manifestaciji, te vjerujem da će se u budućnosti isplatiti ulaganje u te mlade kadrove obzirom da nam je već poznata problematika s kvalitetom turističkih kadrova.“
Gastro ponuda se bazira na tuni, plavoj i bijeloj ribi uzgojenoj na zadarskom području. Jela će se svaki dan pripremati tematski. Prvog dana u temi “primijenjena umjetnost i održivost u gastronomiji” sudjelovat će umjetnica Zvonimira Karavida i chef Mario Mandarić, u srijedu “Dvije skuše”, u četvrtak ikejime brancin, te mnogi drugi specijaliteti…
Uz to idu dvije radionice i to izrade origamija i Paint&Wine program, za što će se moći prijaviti do 30 osoba. Svih pet dana program će pratiti zadarski DJ-i, te koncerti Ljetnog kina u petak, a u subotu večernji koncert Songkillersa, pa se očekuje veoma dobra atmosfera. Događanja će pratiti izložba crno-bijelih fotografija Ante Frke o saljskom poratu.
UTORAK 18.04.
11.00 -14.00
cooking program
PRIMJENJENA UMJETNOST I ODRŽIVOST U GASTRONOMIJI
chef Mario Mandarić i zadarska kiparica Zvonimira Karavida
moderator / Damir Granić
18.00 – 22.00
cooking program
TACO TUESDAY
glazba / DJ Mate Kokić
SRIJEDA 19.04.
11.00 -14.00
cooking program
DVI SKUŠE, Josip Vrsaljko
moderator / Ivica Štorić
radionica / izrada origamija, Sanja Srbljinović – Čuček
glazba / DJ Denis
18.00 – 22.00
cooking program
glazba / DJ Davor
18.00 – 19.30 Paint & Wine Workshop (prijave na udrugarekreativci@gmail.com)
ČETVRTAK 20.04.
11.00 -14.00
cooking program
IKEJIME BRANCIN YAKITORI, chef Saša Began
moderator / Damir Granić
radionica / izrada origamija, Sanja Srbljinović – Čuček
predstavljanje Fish Food and More Festivala i Maritimne baštine otoka Pašmana
glazba / DJ Denis
18.00 – 22.00
cooking program
19.30 ACOUSTIC ECLECTIC, koncert
glazba / DJ Marko
PETAK 21.04.
11.00 -14.00
cooking program
MARENDIN, Hotelijersko-turistička i ugostiteljska škola
Cocktail bar / Udruga barmena BACK 2 BASIC
moderator / Nikolina Radić
glazba / DJ Denis
18.00 – 00.00
cooking program
21.00 LJETNO KINO, koncert
glazba / DJ Davor
SUBOTA 22.04.
11.00 -14.00
cooking program
KAMENICE I PJENUŠAC, Adriatic shell / Coral wine
moderator / Ana Marušić
cocktail bar / Udruga barmena BACK 2 BASIC
11.30 Elena Stella & Ante Jeličić Trio, koncert
glazba / DJ Marko
18.00 – 00.00
cooking program
21.00 SONGKILLERS, koncert
glazba / DJ Davor
18.- 22. travnja 2023. svakim danom
U sklopu festivala na tri punkta svakodnevna priprema gastronomskih spacijaliteta na temu Jadranskog mora
CHEF’S KITCHEN
STREET FOOD kantun
SUSHI kantun
ENO kantun: Kraljevski vinogradi, Fiolić vina, Dražina vina, Vinketa, Degarra, Velebna, PZ Maslina i vino, Bora vina (Žuža vinarija)
OPG kantun