Početna VIJESTI 7. TUNA, SUSHI & WINE FESTIVAL Omiljena manifestacija vraća se s vrhunskim...

7. TUNA, SUSHI & WINE FESTIVAL Omiljena manifestacija vraća se s vrhunskim gastro i zabavnim sadržajem

Foto: noviradio.hr

Idući tjedan očekuje nas poseban zadarski festival. Od  18. do 22. travnja na Trgu Petra Zoranića održat će se 7.  izdanje manifestacije Tuna, Sushi & Wine Festival. Ovogodišnji festival ima i humanitarni  cilj – prikupljena sredstva donirat će se Hotelijersko-turističkoj školi Zadar za svu njihovu podršku ukazanu manifestacijama Turističke zajednice Zadar.

Ove godine Tuna, Sushi & Wine Festival imat će svoje, drugačije lice. Čitav je program smješten u šatoru  na Trgu Petra Zoranića. Svaki će festivalski dan biti obilježen različitim sadržajem. Programi će se odvijati u dva termina, od 11 do 14 i od 18 do 22 sata. Večernji će termini imati prvenstveno zabavnu stranu, s koncertima ili nastupima DJ-a s pratećim kulinarskim programom za sve željne dobre morske hrane, dok će jutarnji programi biti ponešto ozbiljniji te će imati svoje tematske priče. 

Kako će izgledati Zadar u danima festivala, što nas tamo čeka i zašto je za ovaj festival pogođen najbolji tajming, detaljnije donosi  direktor Turističke zajednice grada Zadra Mario Paleka:

„Iako je prethodnih godina ovaj festival bio u reduciranom izdanju, ove će godine to biti kud i kamo bolje sve sa nakanom da u idućim godinama postignemo njegovo još bolje izdanje. Trenutno u Zadru boravi oko 2000 gostiju, a očekuje se sigurno povećanje toga broja u narednim danima. Prije svega, želim se zahvaliti Hotelijersko-ugostiteljskoj školi  Zadar koji s nama surađuju na svakoj našoj manifestaciji, te vjerujem da će se u budućnosti isplatiti ulaganje u te mlade kadrove obzirom da nam je već poznata problematika s kvalitetom turističkih kadrova.“

foto: noviradio.hr

Gastro ponuda se bazira na tuni, plavoj i bijeloj ribi uzgojenoj na zadarskom području. Jela će se svaki dan pripremati tematski. Prvog dana u temi “primijenjena umjetnost i održivost u gastronomiji” sudjelovat će umjetnica Zvonimira Karavida i chef Mario Mandarić, u srijedu “Dvije skuše”, u četvrtak ikejime brancin, te mnogi drugi specijaliteti…

Uz to idu dvije radionice i to izrade origamija i Paint&Wine program, za što će se moći prijaviti do 30 osoba. Svih pet dana program će pratiti zadarski DJ-i, te koncerti Ljetnog kina u petak, a u subotu večernji koncert  Songkillersa, pa se očekuje veoma dobra atmosfera. Događanja će pratiti izložba crno-bijelih fotografija Ante Frke o saljskom poratu.

foto: noviradio.hr

UTORAK  18.04.

11.00 -14.00

cooking program    

PRIMJENJENA UMJETNOST I ODRŽIVOST U GASTRONOMIJI                           

chef Mario Mandarić i zadarska kiparica Zvonimira Karavida                          

moderator /  Damir Granić 

18.00 – 22.00

cooking program   

TACO TUESDAY 

glazba /  DJ Mate Kokić 

SRIJEDA  19.04.

11.00 -14.00

cooking program

DVI SKUŠE, Josip Vrsaljko   

moderator / Ivica Štorić

radionica  / izrada origamija, Sanja Srbljinović – Čuček

glazba / DJ Denis 

18.00 – 22.00

cooking program 

glazba / DJ Davor 

18.00 – 19.30 Paint & Wine Workshop (prijave na udrugarekreativci@gmail.com)

ČETVRTAK  20.04. 

11.00 -14.00

cooking program

IKEJIME BRANCIN YAKITORI, chef Saša Began   

moderator / Damir Granić

radionica  / izrada origamija, Sanja Srbljinović – Čuček

predstavljanje Fish Food and More Festivala i Maritimne baštine otoka Pašmana

glazba / DJ Denis 

18.00 – 22.00

cooking program 

19.30 ACOUSTIC ECLECTIC, koncert

glazba / DJ Marko 

PETAK  21.04. 

11.00 -14.00

cooking program

MARENDIN, Hotelijersko-turistička i ugostiteljska škola       

Cocktail bar  / Udruga barmena BACK 2 BASIC

moderator / Nikolina Radić                             

glazba / DJ Denis 

18.00 – 00.00

cooking program 

21.00  LJETNO KINO,  koncert

glazba / DJ Davor 

SUBOTA  22.04. 

11.00 -14.00

cooking program

KAMENICE I PJENUŠAC, Adriatic shell / Coral wine       

moderator / Ana Marušić        

cocktail bar  / Udruga barmena BACK 2 BASIC

11.30 Elena Stella & Ante Jeličić Trio, koncert         

glazba / DJ Marko 

18.00 – 00.00

cooking program 

21.00 SONGKILLERS,  koncert

glazba / DJ Davor 

 18.- 22. travnja 2023. svakim danom 

U sklopu festivala na tri punkta svakodnevna priprema gastronomskih spacijaliteta na temu Jadranskog mora

CHEF’S KITCHEN

STREET FOOD kantun

SUSHI kantun

ENO kantun: Kraljevski vinogradi, Fiolić vina, Dražina vina, Vinketa, Degarra, Velebna, PZ Maslina i vino, Bora vina (Žuža vinarija) 

OPG kantun