Početna VIJESTI 72 SATA BEZ KOMPROMISA Ove godine pod motom ‘Budi promjena’

72 SATA BEZ KOMPROMISA Ove godine pod motom ‘Budi promjena’

Akcija 72 sata bez kompromisa provodi se u deset europskih zemalja, a kako će se odvijati kod nas u Zadru jutros su na press konferenciji izvijestili organizatori. Riječ je o akciji koja uključuje mlade angažirane ljude u volontiranju u raznim ustanovama pri čemu promiču solidarnost, zajedništvo i kreativnost u pomaganju socijalno najugroženijima u našem društvu. Koordinatorica za Zadarsku nadbiskupiju Marijana Mašić istaknula je kako će se volonterski maraton ove godine održati od 15. do 18. listopada, a mogu se prijaviti svi volonteri od 15 do 35 godina:

“Ovogodišnji moto je ‘Budi promjena’ i mislim da baš odgovara situaciji koja nas je zatekla ove godine jer unatoč pandemiji i dalje postje ljudi kojima treba pomoći, prostori koje treba očistiti. Stoga pozivam sve mlade ljude da se uključe”, rekla je Mašić.

Pripremili su čitav niz akcija – čišćenje javne površine, sadnja cvijeća, posjetit će nekoliko obitelji, pomagati u azilu i brojne druge. Očekuje se 100-njak prijava, a sve dodatne informacije o program kao i prijavama za sudjelovanje možete pronaći na stranici ‘72sata.hr’.