Početna KORONAVIRUS 77 OBOLJELIH Donosimo pregled po gradovima i općinama Zadarske županije

77 OBOLJELIH Donosimo pregled po gradovima i općinama Zadarske županije

Alan Medić
Foto: Novi radio

Stožer civilne zaštite Zadarske županije dostavio je ažurirane podatke o osobama pozitivnim na koronavirus  koje su u samoizolaciji na području općina i gradova Zadarske županije, a koje su dobivene od epidemiološke službe Zavoda za javno zdravstvo Zadarske županije.

Brojka pozivitivnih i dalje se zadržala na 77. Prednjače Zadar sa 33, biograd sa 12, Benkovac sa 6 i Ražanac sa 5 pozitivnih osoba na COVID – 19.

Ovdje donosimo pregled oboljelih po gradovima i općinama Zadarske županije.

Napominju i kako su podaci ažurirani i točni a uzevši u obzir metodologiju obrade podataka u Službi za epidemiologiju Zavoda za javno zdravstvo Zadarske županije. Naime od osoba  pozitivnih na koronavirus uzimaju se podaci o mjestu prebivališta ili boravišta u vrijeme samoizolacije, odnosno o mjestu gdje će boraviti za vrijeme liječenja od koronavirusa, a ne podaci o Općini ili Gradu u kojemu su adrese prebivališta pozitivnih osoba.

„U ovome trenutku je najvažnije držati pod kontrolom cjelokupnu epidemiološku situaciju i raditi na tome da se epidemija suzbije čim prije te da nam se životi vrate u normalno stanje.  Hvala svim medijima koji nam sve ovo vrijeme pružaju podršku u radu,  upozoravaju na javno mišljenje koje nam je itekako važno te izravnom komunikacijom s nama upozoravaju na određene pogreške koje u cilju transparentnog i točnog izvještavanja uvažavamo. Ovdje trebamo zajedno raditi, a ne se međusobno osuđivati.  Svakodnevno smo vam na raspolaganju za davanje informacija kako kroz priopćenja tako i kroz konferencije za novinare.“ – izjavio je načelnik Stožera Šime Vicković.