Početna PROMO A što ćemo sutra?

A što ćemo sutra?

Vječno pitanje na koje nema točnog odgovora. A možda i ima?

FOTO: pixabay.com

Svaki dan ista priča. Sidam za stol, prva žlica juhe i odma vječno pitanje: „A što ćemo sutra?“

Prisila mi i juha i ručak. Ma pusti me više da bar poidem do kraja pa me onda pitaj.

Prepoznajete se? Ili s jedne ili s druge strane pijata. E pa niste jedini.

Jednom dosadilo meso, drugom riba, ovaj bi malo povrća. To smo imali jučer, a to sam mislila preksutra. I opet svi na mukama. Ispada da je najveći problem države što sutra kuvat. A možda i je.

E pa da vam malo olakšam, bar za sutra.

Pašta fažol sa suhim mesom. A evo i recepta moje matere.

NEIZOSTAVNO: 1 kg suhog mesa; obavezno iz mesnice Lukin.  Kaže mater da nema boljeg.

Ako imate i koju kost od pršuta, osvojili ste jackpot.

Po kile fažola, kapula, 2-3 manje mrkve, 2 lovorova lista, maslinovo ulje, malo konšerve, 10 dkg pancete iz Lukina, 4-5 češnja češnjaka, svježi peršin, pašta; obavezno pužići, sol i papar.

Mesnice Lukin
FOTO: Mesnice Lukin

Fažol potopite u teći preko noći. Prije kuvanja izlite vodu i malo ga properite.

Stavite ga kuvati u ladnoj vodi i nakon što voda proključa kuvajte još 10 minuta. Istodobno, stavite kuvati suho meso u vruću vodu neka ključa desetak minuta.

Dok sve to lipo ključa, nasjeckanu pancetu i mrkvu malo izdinstajte na maslinovom ulju u teći u kojoj ćete sve to zajedno kuvati. U teću dodajte vode, suho meso i fažol. Popaprite, posolite, dodajte malo konšerve, ubacite koji lovorov list, peršin, a može i malo crvene paprike.

Ostavite da lagano kuva jedno uru, možda i malo više. Ovisi o fažolu. Pred sam kraj ubacite paštu. Ako je malo uritko, speštajte fažola da dobijete željenu gustoću.

I na kraju, žlicu u ruke i uslast.