Početna GLAZBA ADELE OBJAVILA NOVI ALBUM-”30” !

ADELE OBJAVILA NOVI ALBUM-”30” !

Šest godina nakon posljednjeg albuma ”25”, popularna engleska kantautorica Adele je 19. studenog objavila svoj četvrti studijski album”30” koji sadrži dvanaest novih pop, jazz, soul balada u kojima progovara o razvodu, majčinstvu, slomljenom srcu, prihvaćanju i nadi. U samo tjedan dana od izdavanja, ”30” je postao najprodavaniji album ove godine, kako u Britaniji tako i u SAD-u. Album je najavljen hit baladom “Easy on Me” koja je do sad dospjela na vrh ljestvica u dvadeset i tri zemlje.

Adele je rođena kao Adele Laurie Blue Adkins 05. svibnja 1988. u Londonu. Već sa svojim debi albumom ”19” osvojila je dva Grammya. Početkom 2011. izašao je njen drugi album”21” koji je također naišao na odličan prijem kod kritike i publike, zahvaljujući velikim hitovima”Rolling in the Deep” i “Someone Like You”, osvojio je šest nagrada Grammy i do danas je najprodavaniji album u 21. stoljeću, prodan je u preko 31 milijun primjeraka!

Naredne godine Adele je snimila  naslovnu pjesmu za  dvadeset i treći  film iz serijala o Jamesu Bondu ,”Skyfall”. Pjesma ”Skyfall”je bila na vrhu ljestvica u brojnim zemljama i  osvojila je nagrade ”Oscar”,”Zlatni globus” i Grammy za najbolju originalnu pjesmu iz filma. U isto vrijeme Adele je rodila sina Angela i gotovo se povukla sa scene. Koncem 2015. konačno je objavila dugo očekivani, novi singl ”Hello”, s kojim je ujedno najavila svoj treći album, ”25”. Pjesma ”Hello” je dospjela na vrh britanske i američke ljestvice te u još 30-tak zemalja dok je album ”25” također dospio na vrh ljestvica u preko 30 zemalja i prodan je u preko 22 milijuna primjeraka.