Početna VIJESTI AKCIJA VIKEND 21-godišnjak jurio 132 km/h na mjestu gdje je ograničenje 50;...

AKCIJA VIKEND 21-godišnjak jurio 132 km/h na mjestu gdje je ograničenje 50; 34-godišnjak mrtav pijan izazvao prometnu nesreću

Proteklog vikenda ( 10. – 12. rujna ), policijski službenici Policijske uprave zadarske su tijekom provođenja pojačanih aktivnosti u prometu kontrolirali 489 vozila i vozača, a poduzeli su 155 represivnih mjera. U tom se vremenu dogodilo 25 prometnih nesreća, u kojima je šest  osoba teško ozlijeđeno, a tri osobe lakše ozlijeđene.
  
Vožnja pod utjecajem alkohola i bez položenog vozačkog ispita

U subotu, 11. rujna u 22,30 sati u Zadru, na raskrižju ulica Put Vukića i Tomislava Ivčića,  34-godišnji  državljanin Bosne i Hercegovine je upravljajući osobnim vozilom zadarskih registarskih oznaka prije stjecanja prava na upravljanje  i pod utjecajem alkohola od 2,26 promila, izazvao prometnu nesreću s materijalnom štetom (  udario u stup javne rasvjete).
Vozač je uhićen i smješten u prostorije policije do otrežnjenja, nakon čega je uz optužni prijedlog zbog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama prepraćen na Prekršajni odjel Općinskog suda u Zadru, gdje mu je određena mjera zadržavanja u zatvoru.
      
Nedozvoljena brzina
 
Sinoć u 23,45 sati u ulici 72. bojne vojne policije u Zadru,  policijski službenici Postaje prometne policije Zadar su uređajem za mjerenje brzine snimili vozača BMW-a, 21-godišnjeg hrvatskog državljanina kako upravlja vozilom brzinom od 132 km/h, na mjestu na kojem je brzina ograničena na 50 km/h.
Vozač je sankcioniran sukladno Zakonu o sigurnosti prometa na cestama te mu je na licu mjesta izdan Prekršajni nalog o počinjenom prekršaju uzpredviđenunovčanu kaznu od 10.000 kuna, a isto tako mu je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom „B“ kategorije u trajanju od 3 mjeseca.