Početna VIJESTI AKTUALAC GRADSKOG VIJEĆA Dragić optužila Dukića da je obmanuo onkološke bolesnike: Linearni...

AKTUALAC GRADSKOG VIJEĆA Dragić optužila Dukića da je obmanuo onkološke bolesnike: Linearni akcelerator stiže tek 2024.!

Foto: screenshot

Bez prisustva medija zbog epidemioloških mjera u tijeku je druga sjednica zadarskog gradskog vijeća, a prva radna s dnevnim redom od 30 točaka među kojima se gotovo polovina odnosi na Izvješća o financijskom poslovanju gradskih tvrtki odnosno ustanova. No, sve je počelo u 10 sati aktualnim satom koji još uvijek traje bez obzira što po poslovniku aktualni sat može trajati doslovno sat.

SDP-ova Irena Dragić pak zatražila je ostavku Dukića, ali na mjesto predsjednika zadarske Lige protiv raka. Optužila ga je da je u predizbornoj kampanji svjesno obmanuo bolesne ljude obećanjem da će linearni accelerator u Zadar doći do kraja 2021.godine, da bi nakon kampanje izjavio da neće stići do 2024.godine.

“Po svemu sudeći patnje onkoloških bolesnika se nastavljaju, a vi nastavljate dalje kao da se ništa nije dogodilo. Kao predsjednik Lige uvukli ste onkološke bolesnike u vaše političke obmane što je ljudski krajnje nemoralno”, ustvrdila je Dragić.

Dukić odgovara da mu je drago što su politiku iskoristili da Zadar dobije accelerator s obzirom da Zadra u nacionalnoj strategiji borbe protiv raka do 2030.godine nema:

Vjerujem u obećanje, nabavka ide. U Hrvatsku će doći 4 akceleratora i vjerujem da će jedan doći u Zadar. To je mimo svake politike“, odgovorio je Dukić dodavši kako oko ostavke nema dvojbe te da Liga ima članstvo i izbore. “Kandidirajte se i ja ću se rado maknuti”, poručio joj je Dukić.

Dragić je spomenula i PR stručnjaka Jerka Trogrlića i 14 tisuća kuna koliko dobiva iz gradske blagajne, a grad već ima svoje zaposlenike koji rade posao PR-a. Ustvrdila je da bi potpis novog ugovora s Trogrlićem bio čista pljačka građana. Dragić je poručila Dukiću da ako želi savjete Trogrlića neka ga plati iz blagajne HDZ-a.

Adela Frank: Zašto su počeli radovi na rivi usred turističke sezone?

Po prvi put za govornicu je stala Adela Frank, vijećnica s nezavisne liste Enija Meštrovića koja je upitala gradonačelnika Branka Dukića zašto su usred sezone počeli radovi na rekonstrukciji rive.

“To je EU projekt, dobiveni su novci i predviđeni su svi rokovi. Radovi će trajati i duže. Pa po meni je bolje da se radi sada dok traje COVID kriza. Vjerojatno će radovi zahvatiti i iduću turističku sezonu. Ali moramo se strpiti jer će riva dobiti onaj svoj stari sjaj”, odgovorio je gradonačelnik Branko Dukić.