Početna VIJESTI AKTUALNI SAT ŽUPANIJSKE SKUPŠTINE Kad će se riješiti problem deponiranja fekalnih voda...

AKTUALNI SAT ŽUPANIJSKE SKUPŠTINE Kad će se riješiti problem deponiranja fekalnih voda u Sukošanu?

Komunalni problem mještana općine Sukošan, ilegalni deponij, kavezi za uzoj riba, odlaganje otpada u Obrovcu… neke su od tema o kojima se raspravljalo na aktualnom satu online sjednice Županijske skupštine. Petra Žitko iz Akcije mladih upozorila je kako se u Sukošanu na lokaciji Golo brdo svakodnevno isprazni preko 20 cisterni sadržaja septičkih jama, i mještani koji u blizini imaju poljoprivredna zemljišta žale se na smrad. “Još je veći problem taj što,uz odobrenje načelnika Sukošana,  tu dolaze cisterne i iz okolnih općina:

Župan Božidar Longin odgovorio je kako je projekt aglomeracije Bibinje – Sukošan krenuo, a da je za lokalitet Golo brdo nadležan Državni inspektorat. Kao trajno rješenje naveo je upravo aglomeraciju Bibinje – Sukošan:

Žitko je upozorila i na ilegalni deponij na istoj lokaciji. Kaže kako se na Golom brdu nalazi famozno reciklažno dvorište koje je sve samo ne reciklažno jer se dovozi mulj, građevinski i razne druge vrste otpada. Župan Longin istaknuo je kako je to isključivo problem jedinice lokalne samouprave.