Početna GLAZBA Alen Vitasović i Livio Morosin najavili novi početak!

Alen Vitasović i Livio Morosin najavili novi početak!

Čak 30 godina je prošlo od premijernog predstavljanja prvog velikog hit singla “Ne moren bez nje” koji je obilježio zvjezdani početak samostalne karijere nagrađivanog istarskog barda, Alena Vitasovića. Pobjednička autorska i glazbena kombinacija Alen Vitasović i Livio Morosin, koja je rezultirala albumom ”Gušti su gušti” i višestrukim nominacijama za Porin 1995., ponovno osvaja novim singlom ”Dopri oči”. Njihov neosporan talent na ovoj pjesmi osvježile su domaće glazbene snage, producenti Marco Grabber i Ivan Arnold s kojima Vitasović bilježi već četvrti uspješni singl. Uz prethodno objavljene ”Ili si ili nisi”, ”U dušu” i ”Oštarije su mi zaprli”, nova pjesma ”Dopri oči” najavljuje i skori izlazak albuma ”Fenix”.

Jedan od vodećih skladatelja pop, rock i etno glazbe, Livio Morosin, rado se odazvao pridružiti timu Grabber-Arnold-Vitasović za čiju suradnju ima samo riječi hvale. ”Drago mi je da sam sudjelovao u realizaciji nove pjesme Alena Vitasovića i zahvalan sam Marcu Grabberu što me pozvao. Zapravo je bilo već i krajnje vrijeme da se Alen i ja sretnemo i nastavimo suradnju”, ističe Livio Morosin.

Emotivno nabijena “Dopri oči” zrači optimizmom i osjećajem mira. Na čakavskom dijalektu donosi svima jasnu poruku zahvalnosti za prošlost, ali i otvoreno srce za novi dan: ”Daj, otvori ta vrata. Pusti sunce da se vrati. Daj si hrabrosti, otvori oči, sve loše prođe kad-tad”. ”Vrijeme je da otvorimo oči i pustimo ljubavi i sreći da uđe u nas. Da se riješimo negativnih i crnih misli koje su nas ugnjetavale tijekom i poslije pandemije, a i općenito. Vrijeme je za nove početke. Koliko daš toliko i dobiješ, odnosno koliko se otvoriš prema ljudima toliko ćeš i sreće privući”, poručuje Alen Vitasović povodom predstavljanja pjesme.

 Link na video spot.