Početna ZABAVA ANĐELA GAŠI ČLANICA SVJETSKOG SAVEZA MLADIH „Savez mi je pomogao da...

ANĐELA GAŠI ČLANICA SVJETSKOG SAVEZA MLADIH „Savez mi je pomogao da učvrstim svoje mišljenje i stajališta o mnogim temama“. Prijavite se i vi na edukaciju za Svjetski savez mladih…

Anđela Gaši članica je Svjetskog saveza mladih i jedina je u toj udruzi iz Zadra. Za eter Novog radija ispričala nam je što je to savez mladih i kako se ona u njemu snašla.

“Svjetski savez mladih je podružnica Međunarodne organizacije mladih koja okuplja preko milijun članova, a u Hrvatskoj imamo više od 200 članova. Riječ je o udruzi mladih entuzijasta koji svojim životom i djelovanjem nastoji promicati ljudsko dostojanstvo. To nam je glavni cilj. Uz to promičemo i solidarnost  i kulturu života. „ istaknula je Anđela.

Organizacija je nastala u New Yorku, a s obzirom na njihove ciljeve i ono za što se zalažu, kao što je dostojanstvo čovjeka, Anđela kaže kako je oduševljena što je dio te organizacije.

„Poslije edukacije sam mogla birati u kojem timu želim biti i ja sam odabrala tim Kurikul- ljudsko dostojanstvo i to kroz rad s djecom. S njima radim putem radionica i volonterskih akcija. Trenutno zbog situacije s epidemijom imamo on line nastave koje provodimo. Svoju prvu on line nastavu imala sam u Osnovnoj katoličkoj školi u Zagrebu gdje smo provodili kurikulum o ljudskom dostojanstvu, o solidarnosti i o ljudskim vrijednostima. Tema moje radionice bila je „Povelja junaka“ i „Subjekt i Objekt“ , gdje sam s djecom raspravljala o tome tko su danas junaci za njih“ kazala je Anđela.

U tijeku su prijave za edukaciju Mladi za dostojanstvo i ljudska prava. Riječ je o temeljnoj edukaciji koja se već dugi niz godina održava u Zagrebu, Osijeku i Splitu, na kojoj se mladi mogu upoznati sa filozofskim temeljima ljudskog dostojanstva i na taj način bolje upoznati samog čovjeka.

„Meni je edukacija otvorila oči i zapravo bi rekla da sam na neki način učvrstila svoje mišljenje i stajališta od prije o mnogim temama koja se danas u društvu zaobilaze a trebale bi biti prioritetne u mnogim stvarima pogotovo u današnje vrijeme.“ naglasila je Anđela.

Na edukaciju se mogu prijaviti mladi od 18 do 30 godina koji se žele upoznati sa idejom ljudskog dostojanstva i takve ideje proširiti u svojoj zajednici.  Posjetite Facebook stranicu World Youth Alliance Hrvatska na kojoj možete pronaći prijavni obrazac i sve ostale informacije o edukaciji, ali i o drugim aktivnostima kojima se bavimo rok za prijavu vrijedi do 2.5.2021