Početna SPORT AUSTRALIAN OPEN Bernarda Pera otvara protiv 40. tenisačice svijeta, Ruskinje Ekatarine Alexandrove

AUSTRALIAN OPEN Bernarda Pera otvara protiv 40. tenisačice svijeta, Ruskinje Ekatarine Alexandrove

Foto: Australian Open Facebook

Zadarska tenisačica Bernarda Pera, koja je prije samo pet dana došla do svoje prve WTA titule u karijeri, slavivši u igri parova  u Melbourneu sa partnericom Katerinom Siniakovom, saznala je protivnicu u prvom kolu na Australian Openu,  prvom Grand Slam turniru sezone. Na otvaranju turnira Pera će igrati protiv 27-godišnje Ruskinje Ekatarine Alexandrove, 40. igračice WTA ljestvice.

Pera i Alexandrova dosada su se susrele dva puta, a oba je puta do slavlja došla ruska tenisačica. Prvi njihov dvoboj odigran je na tvrdoj podlozi u Limogesu kada je Alexandrova bez problema slavila sa 6:0 i 6:4 u setovima, dok je u drugom susretu odigranom u Pekingu 2019. godine, također na tvrdoj podlozi, Pera uzela prvi set (7:5) da bi ostala dva ipak otišla na stranu Ruskinje (6:2, 6:4).

Australian Open počinje u ponedjeljak, a Pera, koja se u ovom trenutku nalazi na 97. mjestu WTA liste, bi u slučaju pobjede u prvom kolu u nastavku išla na pobjednicu meča između Ukrajinke Anheline Kalinine i Amerikanke Jessice Pegule.