Početna VIJESTI BARIŠIĆ Ministar pravosuđa i uprave Malenica poništio je posljednju sjednicu Općinskog vijeća...

BARIŠIĆ Ministar pravosuđa i uprave Malenica poništio je posljednju sjednicu Općinskog vijeća Općine Vir

Josip Bašić, predsjednik Općinskog vijeća Općine Vir poslo je medijima dopis u kojem ističe kako je ministar pravosuđa i uprave Ivan Malenica donio je odluku o poništavanju posljednje 15.sjednice Općinskog vijeća Općine Vir kao i svih odluka koje su izglasane na predmetnoj sjednici. 

Priopćenje donosimo u cijelosti:

Ministar pravosuđa i uprave, dr.sc. Ivan Malenica poništio je posljednju 15.sjednicu Općinskog vijeća Općine Vir koju je potpuno nezakonito sazvao načelnik Marino Radović i koja se održala 29.prosinca prošle godine.
Marino Radović, Antonio Vučetić, njihov „gazda“ Kristijan Kapović i vijećnici među kojima i Jadranka Okreša ne mogu se pomiriti sa činjenicom da nisu vlast u Općinskom vijeću i da nemaju svog predsjednika općinskog vijeća. Najviše ih boli što ne mogu slobodno raspolagati općinskim novcem, pa su se požurili sazvati 15. sjednicu Općinskog vijeća kako bi na istoj mogli odlučiti o trošenju proračunskih novaca u čemu smo ih uspješno sprječavali sve ovo vrijeme.

Većini žitelja Vira sasvim je jasno kako su se novci iz proračuna trošili na kupovinu skupocjenih limuzina, bakanalije po restoranima, putovanja i ostali luksuz o kojem većina ljudi na našem otoku može samo sanjati.

Onemogućeni u trošenju naših novaca, Marino Radović svjesno je prekršio Zakon o lokalnoj i područnoj (regionalnoj) samoupravi i brže bolje je sazvao predmetnu sjednicu na kojoj je bilo najvažnije smijeniti predsjednika Općinskog vijeća Josipa Bašića kao i potpredsjednike te imenovati Antonia Vučetića za predsjednika Općinskog vijeća te još dva potpredsjednika. Na toj nezakonitoj sjednici su, između ostalog, donijeli odluku o prihvaćanju Proračuna Općine Vir za 2024.godinu kao i izvršavanju Proračuna za 2023.godinu. Prema tome, najvažnije je bilo otvoriti općinsku blagajnu kako bi nastavili trošiti onako kako su navikli posljednjih dva desetljeća.

Legitimni i aktualni predsjednik Općinskog vijeća Josip Bašić poslao je dopis Minsitarstvu pravosuđa i uprave u kojem je naveo odlučne činjenice i koje je resorni ministar Malenica u cijelosti prihvatio te poništio 15.sjednicu Općinskog vijeća Općine Vir kao i sve odluke, njih ukupno 15 koje su nezakonito usvojene!

Novac kojeg su iz općinske blagajne od 29.prosinca do danas nezakonito potrošili Marino Radović, Antonio Vučetić, Kristijan Kapović i ostale štetočine predstavlja kazneno djelo, a time će se baviti USKOK.

U nastavku ovog priopćenja, dajemo na uvid odluku ministra Malenice.