Početna VIJESTI BAŠKE OŠTARIJE TRAIL 2024. Trčanjem upoznajte ljepote Velebita gdje se spajaju more...

BAŠKE OŠTARIJE TRAIL 2024. Trčanjem upoznajte ljepote Velebita gdje se spajaju more i planine

U organizaciji AK Velebit 2001, Općina Karlobag i Parka prirode Velebit na jednoj od najljepših lokacija u Hrvatskoj, Baškim Oštarijama na Velebotu, u subotu 8. lipnja održava se SKY BOŠT Trail 2024. Svi koji nastupe na SKY BOŠT – u imaju priliku upoznati ljepote srednjeg Velebita gdje se spajaju more i planine. Za vrijeme utrke moći ćete uživati u pogledima sa vrhova srednjeg Velebita gdje se spajaju pogledi na Velebit i Jadransko more.

Natjecatelji se mogu prijaviti za kategorije:

  • BOŠT Family time – utrka dužine 7 km. Ova dionica nije zahtjevna te je prilagođena svim uzrastima i ne zahtjeva ozbiljniju fizičku pripremu. Početak je u 11 h.
  • BOŠT 4 you – utrka dužine 11 km. Ona dionica je namijenjena svim rekreativnim i profesionalnim trkačima i trkačicama koji žele testirati svoje mogućnosti na kratkom trailu i upoznati 4 vrha srednjeg Velebita. Početak je u 11 h.
  • SKY BOŠT – utrka dužine 30,4 km. Na ovoj utrci održavaju se kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo u Skyrunningu u Španjolskoj. Start utrke SKY BOŠT je u Karlobagu a cilj je na Baškim Oštarijama. Trasa utrke je zahtjevna i iziskuje određeno trkačko i/ili planinarsko iskustvo. Ne preporučuje se početnicima i natjecateljima koji nemaju sličnih iskustava dosad. Početak je u 9 h.

Kotizacija za natjecatelje:

BOŠT Family time – 20 EUR

BOŠT 4 You – 25 EUR 

SKY BOŠT – 30 EUR

Svi natjecatelji plaćenom kotizacijom u sklopu startnog paketa dobiju: finišersku medalju, majicu sa logom utrke, obrok nakon utrke (mesni/vegetarijanski), Velebitsko pivo, ličku štrudlu, okrijepu na utrci, osiguranje GSS-a.

Za pobjednike organizatori su osigurali bogat nagradni fond i poklone sponzora.

Svi zainteresirani se mogu prijaviti na stotinka.hr