Početna SPORT Bazen na Višnjiku zdravlju daje priliku!

Bazen na Višnjiku zdravlju daje priliku!

Foto: visnjik.hr

ŠC Višnjik donosi priču Marije Cvetković koja se redovito koristi bazenom na Višnjiku.

U nizu mnogih naših sugrađana koji se redovito koriste bazenom na Višnjiku jesu i Marija Cvetković i njena kći Nikolina. Gospođa Marija kaže da joj je cjelogodišnje plivanje itekako korisno jer ima nekih tegoba s kralješnicom, dok za kći Nikolinu ističe da je prvi dodir s vodom na Višnjiku imala kao polaznica obuke neplivača.

Foto: visnjik.hr

“Da, bilo je to 2015. Počela je pohađati obuku, a meni se sve to svidjelo jer je sve bilo dobro organizirano. Onda je Nikolina zavoljela plivanje i postala je članicom PK-a Zadar kod trenerica Maje Štrbac i Danijele Kurtin i od tada je redovita u treninzima i u svim aktivnostima”, govori gospođa Marija Cvetković.

Prateći svoju kći, a osjećajući potrebu da i sama plivanjem koliko je moguće otkloni svoje zdravstvene tegobe, gospođa Marija već godinu dana i pol polazi program zdravstvenoga plivanja koji je već dugo u ponudi ŠC-a Višnjik. “Uvijek sam se bavila fizičkim aktivnostima, ali otkad sam u programu zdravstvenoga plivanja, što ga vodi i nadzire Karlo Vukić, znatno mi je bolje. Triput tjedno radimo po sat vremena i eto, nijednom mi kuk nije „zaštekao“ kao što se to prije znalo događati.”

U programu zdravstvenoga plivanja sklop je niza različitih vježbi. “Poslije zagrijavanja imamo aktivnosti u kojima se koristimo rekvizitima. Naravno, vježbe su prilagođene pojedinoj osobi s obzirom na njezino stanje i njezine potrebe. Stalno usavršavamo i tehniku plivanja i slično i ukupno, zanimljivo je i korisno. Istakla bih i da je ovakva aktivnost nadasve korisna i za mentalno stanje. Meni već i priprema za odlazak i hodanje do bazena na neki način jesu opuštajući, tako i povrata”k.

Povremeno gospođa Marija na Instagramu objavi zanimljive pričice s bazena na Višnjiku.
– Da, jer želim podijeliti s ljudima svoje ugodne doživljaje i svoj lijepi osjećaj. Sigurna sam da ću nastaviti ovu svoju aktivnost i najvjerojatnije doći u fazu kad ću nestrpljivo čekati da se u šest sati bazen otvori za građanstvo.

Gospođu Mariju lako je pronaći na Višnjiku. Ili je u bazenu u svom programu ili u blizini čeka svoju Nikolinu… I puno je njoj i njima sličnih naših sugrađana što im je Višnjik – u ovom primjeru bazen – svakodnevni život učinio kvalitetnijim.

Plivajte i dalje!