Početna KULTURA “BEAR WITH ME” U kazalištu lutaka Zadar performans o polarnim medvjedima

“BEAR WITH ME” U kazalištu lutaka Zadar performans o polarnim medvjedima

U sklopu programa Večernje scene za odrasle ovog četvrtka, 25.1. u 20 sati, u Kazalištu lutaka Zadar gostuje performans “BEAR WITH ME” u produkciji Trećeprostora.

O PREDSTAVI: Predstava govori o stvaralačkom procesu rada na izvedbi u čijem su fokusu polarni medvjedi. Naslov ovdje semantički aludira na najvećeg kopnenog predatora i morskog sisavca, ali i na imperativ publici da bude strpljiva s autoricom koja se u izvedbi pokušava transformirati u polarnog medvjeda. Bitan aspekt izvedbe čini pojam stvaralačke nelagode i nelagode koja proizlazi iz tijela. Iz tog se razloga u izvedbi autorica pokušava utjeloviti u drugom tijelu koje je drukčije od njezinoga. Stvaralačka nelagoda proizlazi i iz stalne prijetnje kojoj smo izloženi u bilo kakvoj vrsti umjetničke kreacije jer su danas umjetnici neprestano na granici originala i reprodukcije, pa čak i plagijata. Stvaralačka nelagoda proizlazi i iz stalne prijetnje hoće li izvedba biti proglašena uspješnom ili neuspješnom. Hoće li se posrećiti?

Predstava je premijerno izvedena 2021. godine na festivalu TREĆA KOZA u Puli, a do sada je gostovala na brojnim mjestima uključujući Muzej suvremene umjetnosti Zagreb; POGON-Zagrebački centar za nezavisnu kulturu i mlade; Akademija za umjetnost i kulturu u Osijeku; Mala scena HD Karlovac, PerformingPicnicParkFestival 3; Zadar snova; Cittadella FLUXUS Art Parade; PROSTOR, Culture Hub Croatia, Split; KUM-Kazalište u Močvari, Zagreb.

PRODUKCIJA: Trećeprostor
AUTORICA I IZVEDBA: Irena Boćkai
FOTO: Matej Čelar
PROMO VIDEO: Paula Skelin

VIDEO: https://youtu.be/KCygcLH0nP8

Ulaznice se kupuju na blagajni prije predstave ili online, a rezervacija je moguća putem maila (klz@klz.hr).

Cijena ulaznice je 6,50 eura, a za učenike, studente i umirovljenike 3,50 eura.