Početna ŽUPANIJA BENKOVAC Projekt “SuDjeluj” – otvoreno vanjsko vježbalište i održana info radionica za...

BENKOVAC Projekt “SuDjeluj” – otvoreno vanjsko vježbalište i održana info radionica za osobe starije od 54 godine

Jučer je na Trgu hrvatske mladeži, u Benkovcu održana info radionica projekta SuDjeluj – poticanje socijalne inkluzije kroz sport za osobe starije od 54 godine. Cilj radionice je bio upoznati ciljnu skupinu projekta o radionicama/treninzima koje će se održavati tijekom trajanja projekta. Radionice obuhvaćaju besplatne treninge prilagođene dobnoj skupini a svim polaznicima osigurana je oprema za sportske aktivnosti (trake za rastezanje, pilates lopte, čičak traka uteg, prostirka, majica, ruksak, boca za vodu, ručnik). Sudionici radionica mogu biti isključivo osobe s prebivalištem u gradu Benkovcu. Stoga, ako ste s područja Benkovca, pripadate ciljnoj skupini, želite se pokrenuti i aktivirati, željni ste druženja i dobre zabave, odazovite se pozivu na radionice. Na treninge se možete prijaviti putem e-mail adrese matej.mikulic@agrra.hr ili na broj mobitela 099 880 3479.

U sklopu projekta dodatno je uređeno i opremljeno vanjsko vježbalište na Trgu hrvatske mladeži u vlasništvu grada Benkovca, za aktivno i slobodno korištenje lokalnoj zajednici kojim se promovira i potiče aktivan život dostupan uvijek i svima za različitu starosnu dob. Igralište je odmah zaživjelo uz mnogobrojnu djecu koja su se aktivno priključila vježbanju i igri. Vježbalište je posjetio i gradonačelnik Benkovca, Tomislav Bulić koji se obratio građanima Benkovca: „Posebno me  veseli vidjeti mlade naraštaje koji imaju priliku od najmlađih dana veseliti se, igrati i družiti se uz sportske aktivnosti na ovom prekrasnom igralištu što će im svakako pomoći i pridonijeti njihovom odrastanju i razvoju. Oni su budućnost i njima ostavljamo Benkovac!

Okupljene je pozdravio i Matej Mikulić, voditelj projekta koji je u sportskom duhu prezentirao projekt i projektne aktivnosti.

Cilj projekta je potaknuti razvoj pozitivnih stavova i vrijednosti, vještina i kompetencija, radne sposobnosti te vještine koje će razviti i unaprijediti socijalnu uslugu na području grada Benkovca kao i potaknuti socijalnu uključenost.

Nositelj projekta: Društvo sportske rekreacije „Talent“, a partneri projekta su Hrvački klub Zadar i Agencija za ruralni razvoj Zadarske županije AGRRA. Vrijednost projekta je 1.499.900,00 a njegovo trajanje je 24 mjeseca.