Početna CRNA KRONIKA Biogradski policajci uhvatili dva serijska lopova

Biogradski policajci uhvatili dva serijska lopova

Biogradski policajci uhvatili su dva lopova u dobi od 44 i 62 godine, koji su diljem Hrvatske krali po trgovinama i trgovačkim centrima, a presudila im je subotnja krađa u Sv. Filip i Jakovu.

Naime, biogradski policajci su uočili dvojac u natrpanom Citroenu, a neposredno prije nego ih je zaustavila policija ukrali su artikle u vrijednosti od 3 tisuće kuna iz trgovačkog centra u sv. Filip i Jakovu. Otuđene artikle, a radi se o 29 konzervi, 35 spreja protiv insekata, raznim baterijama, aparatima za brijanje i sl. su prethodno sakrili u kutiju, koja je omotana alufolijom, dok bi dolaskom na kasu platili samo jedan-dva artikla, a otuđene bi iznijeli iz trgovine u kutiji. Samo sat vremena prije toga, isto su učinili i u Zadru u trgovačkom centru u ulici Akcije Maslenica.

Na isti su način otuđili preko 150 pari čarapa, ukupne vrijednosti oko 4 tisuće kuna. Također se dvojac sumnjiči da su na isti način otuđivali artikle iz trgovine i na području drugih policijskih uprava ( Zagreba, Vinkovaca, Šibenika, Poreča). Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja 44-godišnjak je uz kaznenu prijavu predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave zadarske, dok se protiv 62-godišnjaka državnom odvjetništvu podnosi kaznena prijava zbog krađa.