Sve je spremno za peto izdanje Blue Fish Festivala u Kalima koje se održava od 20. – 21. 6. 2025. od 18.00 h
Plava riba, vrijedna i zdrava namirnica, ulovljena od naših ribara je pozivnica na događaj u kojem će vješti kuhari ponovno iznenaditi posjetitelje svojom inovativnošću.
Ovaj vikend u Kalima kuhaju David Skoko, zadarski kuhari Josip Vrsaljko i Tomislav Karamarko, a pridružuje se i sushi chef Mladen Križanović.
Oni će nam pokazati kako srdela, inćun ili tuna uz kuharsku kreativnost i vještinu postaju izvrsna i ukusna jela koja nikog neće ostaviti ravnodušnim. Za 2 kaljska gastro dana ovi vrsni kuhari osmislili su meni od 6 jela i sushi.
Festival se održava na atraktivnoj lokaciji punte Artine gdje se stvara posebna ambijentalnost uz more i mjesnu lučicu Batalažu.
Da doživljaj bude potpun pobrinuli smo se i za glazbeni dio, u petak pjeva klapa Rišpet, a u subotu Alen Vitasović.
Zintereseranima dostupne su trajektne i brodske linije Zadar- Preko.
Osim glavnog programa u četvrtak 19. 6. za djecu će biti organizirana edukativna radionica ˝Odakle se čisti riba˝ na kojoj će kuhari demonstrirati čišćenje ribe i pripremu, te govoriti o svim blagodatima konzumacije ribe za zdravlje.
Blue Fish Festival
Program
20.-21. 6. 2025.
Opis događanja
Ponuda inovativnih jela od plave ribe
Poznati kuhari: David Skoko, Josip Vrsaljko i Tomislav Karamarko
Sushi chef Mladen Križanović
Lokacija: Kali, punta Artine (uvala Batalaža)
20. 6._petak
18.00 h ponuda jela od plave ribe
22.00 h koncert klapa Rišpet
21. 6._subota
18.00 h ponuda jela od plave ribe
22.00 h koncert Alen Vitasović