Početna ZABAVA BOGATI USKRŠNJI PROGRAM NA VIRU Na Uskrs koncert Ivice Sikirića Iće

BOGATI USKRŠNJI PROGRAM NA VIRU Na Uskrs koncert Ivice Sikirića Iće

Foto: Virski list

Ovogodišnji program Uskrsa u Viru ima humanitarnu uvertiru u subotu 23. ožujka na tradicionalnom otočnom obilježavanju Dan narcisa. Dan je posvećen oboljelima od raka dojke, a cvijeće koje se simbolički daruje podsjeća na proljeće, svjetlo, novi početak i novi život. Okupljanje i prikupljanje novčanih donacija namijenjenih za nabavku uređaja dijagnostike i liječenje onkoloških bolesnika u Općoj bolnici Zadar, počinje u 10 sati na terasi restorana Kotarina, a ovogodišnja akcija vodi se motom „Zdravlje – moja zlatna medalja“.

„Educiramo žene i pomažemo osvijestiti potrebu brige za zdravlje, jer je rano otkriveni rak izlječiv“ – poručuju iz udruge Europa Donna Zadar, zadarske Lige protiv raka, Zavoda za javno zdravstvo Zadar te udruge žena s otoka Vira, Ugljana i Pašmana te gradova Biograda na Moru, Benkovca i Nina. Obilježavanje Dana narcisa tradicionalno će se održati i u Zadru na Narodnom trgu od 10 do 12 sati.

PROCESIJA / U nedjelju 24. ožujka kršćanski vjernici sudjeluju u Cvjetnici, odnosno Nedjelji Muke Gospodnje ili Spomenu na Gospodinov mesijanski ulazak u Jeruzalem. Cvjetnica je uvod u Veliki tjedan i na otoku Viru obilježit će se procesijom od kapelice svetoga Ante do virske župne crkve svetoga Jurja te blagoslivljanjem grančica palmi, maslina i lovorike. U tjednu ozbiljnosti i pribranosti posebno se obilježavaju Veliki četvrtak, Veliki petak i uskrsno bdjenje. Sve završava u nedjelju, odnosno slavljem najvećeg katoličkog blagdana – Uskrsa.

DJEČJA RADIONICA / Ako vremenske prilike budu povoljne, a zasad je najavljeno lijepo i sunčano vrijeme, 27. ožujka od 10 sati na Trgu svetog Jure održat će se Uskršnja radionica za djecu. Sjajni animatori zagrebačke Maskote.hr ponovno će doći na otok, ovog puta s predstavom „Zeko i uskršnja jaja“. Pored toga najmlađi i malo stariji Virani uživat će u Zekinom kreativnom kutku, odnosno jumbo podnoj bojanki uskršnje tematike, likovnoj radionici i uskršnjoj olimpijadi. U slučaju kiše, radionica će se održati u Dječjem vrtiću Smješko.

KONCERT / Tradicionalni uskršnji koncert 31. ožujka na virskoj rivi ove će godine održati popularni Ivica Sikirić Ićo, bibinjski pjevač koji je lani u Viru nastupio na Virskom ljetu, a prije toga bezbroj puta. Koncert počinje u 20 sati, a ulaz je besplatan.

BICIKLIJADA / Ovogodišnja tradicionalna i omiljena Uskršnja biciklijada od Zadra do Vira održat će se 1. travnja sa startom u 10 sati kod Branimira. Po dolasku na otok sudionike biciklijade očekuju okrjepa i odmor, a potom i zabava s grupom Zaratino. Kao i uvijek, na tomboli će se izvlačiti jedan sretni dobitnik Mountain Bikea te više dobitnika vrijedne biciklističke opreme. Svi su pozvani i dobrodošli.