Početna VIJESTI BOGATO FILMSKO LJETO Od nedjelje projekcije na Poljani Branka Stojakovića, cijena ulaznice...

BOGATO FILMSKO LJETO Od nedjelje projekcije na Poljani Branka Stojakovića, cijena ulaznice 25 kuna

Foto: Novi radio

Već ove nedjelje „Kino Zona“ otvara ljetno kino na Poljani Branka Stojakovića u dvorištu između Kazališta lutaka Zadar i crkve sv. Dominika, a cijelo ljetno kino bit će u znaku glazbe, najavio je voditelj „Kino Zone“ Andrej Fric:

Otvaramo (13. lipnja) filmom “Sound of Metal”, a to je ujedno i dalmatinska premijera filma. Kroz cijelo ljetno kino isprepletati će se tema glazbe. Imamo 4 filma vezana blisko uz glazbu – od problema samih glazbenika do pravog doživljaja koncerta u ljetnom kinu”, rekao je Fric.

Nakon dovoljno dramatične godine, misao vodilja je bila smanjiti drame pa će biti komedija, krimića, animiranih filmova i dokumentaraca… Drugim riječima, pred nama je nešto opuštenije ljetno kino.

Novost ove godine je što će svakom od 25 planiranih filmova prethoditi i kratki film pa će se ukupno na programu naći 50 filmova. Bit će zastupljena i hrvatska i međunarodna kinematorgrafija, najavio je producent Ivica Perinović:

Ima i nekih Oscarovaca među njima, što nas posebno raduje. Jedinstvena je ovo prilika za pogledati te kratke filmove. Nastojali smo širiti horizonte pa smo ove godine posegnuli i do Kanade. Imamo i Indiju uključenu konačno. Tu je i Novi Zeland. Od Europe preko Afrike, svugdje smo šarali s programom”, rekao je Perinović.

Ove godine ostvarene su bliske suradnje s Animafestom, Motovun Film Festivalom te Festivalom mediteranskog filma Split.

Nažalost, cijena će ove godine biti nešto veća i iznosit će 25 kuna. Početak projekcija će biti u 21:15.