Početna CRNA KRONIKA Britanac osuđen na 25 godina zatvora zbog ubojstva na Zrću u lipnju...

Britanac osuđen na 25 godina zatvora zbog ubojstva na Zrću u lipnju 2018.

Britanski državljanin, 27-godišnji Douglas Cane, proglašen je krivim i osuđen na 25 godina zatvora zbog ubojstva sunarodnjaka na Zrću u lipnju 2018. godine. U kaznu je uračunato vrijeme koje je proveo u istražnom zatvoru u Zadru. Za ubojstvo je dobio 17 godina, za ubojstvo u pokušaju još 8 te za tešku tjelesnu ozljedu u pokušaju, dvije godine.

Tužiteljstvo je Canea teretilo da je 27. lipnja oko 5:30 ispred noćnog kluba na plaži Zrće nakon svađe sa žrtvom i dvojicom njegovih prijatelja 27-godišnjem Britancu zabio oštri predmet u lijevu stranu prsišta te je ovaj “uslijed presječene vene i aorte iskrvario i preminuo”. U trenutku kad je jedan od prijatelja priskočio u pomoć oštećeniku, Cane je, i njemu oštrim predmetom zadao više ubodnih rana u torakalni dio leđa i desnog bedra uslijed čega je došlo do otvorene rane prsnog koša, a život mu je spašen žurnom liječničkom intervencijom. Potom je oštrim predmetom zamahnuo prema drugom prijatelju i nanio mu ozlijede na natkoljenici i potkoljenici.

Cane je nakon ubojstva sunarodnjaka i ranjavanja još dvojice, uhvaćen na splitskom aerodromu u pokušaju ukrcaja na let za London.

Caneovi odvjetnici su najavili žalbu.