Početna VIJESTI “BUDI KAO ROZA” Projekt Lige protiv raka Zadar

“BUDI KAO ROZA” Projekt Lige protiv raka Zadar

Udruga Liga protiv raka Zadar provodi projekt “Budï kao Roza” financiran sredstvima Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku. Cilj projekta je informirati i osvijestiti javnost o važnosti preventivnog djelovanja u smanjenju rizika od razvoja raka dojke kod osoba ženskog spola u Zadru i Zadarskoj županiji.

Kampanja “Budi kao Roza“ uspješno se provodi na društvenim mrežama Facebook i Instagram, dok grupe podrške svake srijede u popodnevnim satima online putem vodi psihoterapeutkinja Vîlma Mazija.

Za prijavu na sudjelovanje u grupama podrške dovoljno je nazvati tajnicu udruge Liga protiv raka Zadar na broj mobitela +385 98 981 1948 (gđa. Mirjana Dragičević) s kojom će se dogovoriti daljnji koraci.

Osim kampanje i grupa podrške, projektom će se kroz mjesec svibanj održati i tri online edukacije na teme prevencije raka dojke i to u sljedećim terminima:

Četvrtak 6. svibnja 2021. u 17.00 sati – Tema: Prevencija karcinoma dojke Predavač: Vesna Telesmanić Dobrić, dr.med.

Četvrtak 13. svibnja 2021. u 17.00 sati – Tema: Sekundarna prevencija Predavač: Slavica Zubčić Krišto, dr.med.

Četvrtak 20. svibnja 2021. u 17.00 sati – Tema: Važnost ranog otkrivanja raka – Nacionalni program ranog otkrivanja raka dojke u Zadarskoj županiji. Predavač: Ljilja Balorda, dr.med.

Premda će se održati online uslijed nepovoljnih epidemioloških uvjeta, posebno u pogledu ciljanih skupina projekta, ovim će se putem ipak pokušati pojasniti razlozi i načini prevencije raka dojke i to od strane stručnih osoba s područja naše županije. Sudjelovanje u online edukacijama je besplatno.

Za sudjelovanje na online edukacijama, potrebno je ispuniti prijavnicu na poveznici https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdyTPJxK-Aozt3dpdzU66ajUmJmTc35lapZLlQcQ_AZSzWKQg/viewform