Početna KULTURA Canneski pobjednik ”Blizu” ove subote u Kino Zoni

Canneski pobjednik ”Blizu” ove subote u Kino Zoni

Program “Mjeseca Frankofonije” u Kino Zoni nastavljamo i ove subote uz jedan od ponajboljih filmova protekle godine, dobitnika nagrade Grand Prix na filmskom festivalu u Cannesu i kandidatom ovogodišnjih Oskara, briljantnom belgijskom dramom ”Blizu”!

Trinaestogodišnjaci Leo i Remi oduvijek su bili nevjerojatno bliski, ali su se udaljili nakon što su školske kolege doveli u pitanje intimnost njihove veze. Kad se dogodi tragedija, Leo se zbližava sa Sophie, Remijevom majkom sve pokušavajući saznati što se uistinu dogodilo.

Novi film belgijskog redatelja Lukasa Dhonta (”Djevojka”) hvaljena je i nagrađivana priča o prijateljstvu i odgovornosti kakve ostaju u sjećanju dugo nakon gledanja. Emocionalno dirljiv i iznimno snažan, Dhontov film zadire duboko u psihologiju svojih mladih, u mnogočemu neiskusnih i nedužnih likova i postavlja gledatelja u poziciju nemoćnog promatrača koji ih na svakom djeliću tog potresnog puta poželi savjetovati, pomoći im i na kraju utješiti.

Film je do sad skupio gotovo 50 nagrada i još toliko nominacija uključujući i u uvodu navedeni Grand Prix u Cannesu, nominaciju za Oskara, Zlatni Globus i Europske Filmske Nagrade.

”Blizu” je na rasporedu u u subotu 18. ožujka s početkom od 20 h u Polivalentnoj dvorani Providurove palače, a ulaznice po cijeni od 3,98 eura (30 kuna) mogu se kupiti svakim radnim danom u periodu od 09-13h u prostoru Centra nezavisne kulture (preko puta pošte na Relji) te na samoj lokaciji prikazivanja sat vremena prije početka prikazivanja.

*Ulaznice se mogu rezervirati porukom u inbox profila Kino Zone na Facebooku i Instagramu, e-mailom na: info@kino-zona.com te SMS i WhatsApp porukom na 099/7208342.

*Program Kino Zone sufinanciran je sredstvima Grada Zadra i Hrvatskog audiovizualnog centra, a odvija se u partnerstvu s Koncertnim uredom Zadar.