Početna VIJESTI CRNO Dukić sa suradnicima obišao radove na novom groblju i Gospodarskoj zoni

CRNO Dukić sa suradnicima obišao radove na novom groblju i Gospodarskoj zoni

Gradonačelnik Branko Dukić sa suradnicima obišao je radove na izgradnji novog gradskog groblja u Crnom, Gospodarske Zone Crno i pristupnih cesta.

U Crnom je u tijeku prva od ukupno šest faza izgradnje novog gradskog groblja. Radovi, koje izvodi tvrtka albanska tvrtka PE-VLA-KU su vrijedni 25 milijuna kuna. U tijeku je gradnja pristupne ceste i prvo grobno polje gdje je predviđeno gotovo 5 tisuća novih grobnih mjesta.

Očekujemo da će tvrtka Nasadi do kraja godine ovdje biti u mogućnosti planirati nova grobna mjesta, a to znači da već u idućoj godini mogu planirati nove grobnice jer smo u tom segmentu u velikom deficitu“, izjavio je pročelnik za prostorno uređenje i graditeljstvo Darko Kasap.

“Sadašnje gradsko groblje praktički više nema grobnih mjesta za prodaju, stoga je novo groblje nasušna potreba”, rekao je Dukić.

Izgradit će se i parkiralište, pristupna aleja, ukopna mjesta, obodni zid, ispraćajnica te posebna grobna mjesta za branitelje. Novo gradsko groblje u Crnom projektirala je Helena Paver Njirić, a planirano je za idućih sto godina.

GOSPODARSKA ZONA – KAPITALNI PROJEKT GRADA ZA JAČU GOSPODARSKU AFIRMACIJU

Do kraja ove godine očekuje se završetak prve faze radova na Gospodarskoj zoni Crno. Radove obavlja tvrtka STRABAG.

“Ovo je strateški projekt budućeg gospodarskog razvoja grada Zadra. Ovdje će biti srce budućeg zapošljavanja odnosno novih radnih mjesta”, rekao je gradonačelnik te podsjetio kako je vođenje ovog projekta sada u rukama bivšeg pročelnika, a sada djelatnika Inovativnog Zadra, Ivice Katića.

“Radovi na izgradnji Zone Crno su zaista intezivni, asada moramo intezivirati sve aktivnosti vezane za zakonito ustrojavanje i buduće funkcioniranje Gospodarske zone. Već smo naručili studiju odnosno elaborat procjene vrijednosti zemljišta, a prvi korak nam je javni poziv za iskazivanje interesa za ulaganjem u Zonu Crno”, izjavio je Katić.