Početna VIJESTI DAN JE GRADA ZADRA I BLAGDAN SV. KRŠEVANA Na svečanu sjednicu dolazi...

DAN JE GRADA ZADRA I BLAGDAN SV. KRŠEVANA Na svečanu sjednicu dolazi i predsjednik Zoran Milanović

Dan je grada Zadra i blagdan sv. Krševana. U 9 sati i 30 minuta bit će položeni vijenci kod središnejg križa na Gradskom groblju, a u 11 sati u HNK na programu je svečana sjednica Gradskog vijeća vijeća na kojoj će se ovogodišnjim laureatima podijeliti Nagrade i Grbovi Grada Zadra. Na svečanoj sjednici sudjelovat će i predsjednik Zoran Milanović.

Nakon toga svi su pozvani na gastro manifestaciju „Zadraski pjat“ istaknuo je pročelnik Ante Ćurković:

„Profesori i učenici Hotelijersko-turističke i ugostiteljske škole koji će pripremati tradicionalna jela od bakalara. Sve će to biti popraćeno i zabavnim programom. Jela će se prodavati po cijeni od 10 i 20 kuna, a sav prihod ide udruzi Svjetlo. Sve će to nakraju začiniti veliki koncert Dalmatina kojim će i službeno biti otvoren Advent u Zadru“.

Koncert počinje u 21 sat. Program Adventa trajat će do 7. siječnja, a građani će se moći zabaviti uz odabrana jela i pića, nastupe glazbenih izvođača te različita zabavna događanja namijenjena djeci i odraslima. Direktor TZ Grada Zadra Mario Paleka istaknuo je kako će nakon dvije pandemijske godine, ove godine Advent u Zadru zasjati u punom sjaju.