Na gradskoj tržici 15. i 16 rujna održava se manifestacija Dani maraštine, a sve počinje u 9 sati ujutro.
Jutarnji program obilježiti će gastronomija gdje će Chef Renato Kraljev pripremati Dagnje na buzaru i Juhu od kamena iz mora, te stručna radionica u 11 sati u Crkvi Sv. Roka na temu “Upoznaj Maraštinu” koju će voditi sommelier Ivan Stiblik. U večernjem terminu, od 19 sati, slijedi zabava. Lokalni glazbenici će naš uživo zabavljati dok uživamo u najboljim Maraštinama.
Maraština, sorta grožđa značajna kroz povijest Dalmacije, zadnjih godina ima sve veći značaj u lokalnom vinogradarstvu i vinarstvu. Danas, samo na području Zadarske županije, možemo predstaviti 20-ak različitih vina napravljenih od Maraštine, od kojih su većina vrlo visoke kvalitete.
U ugostiteljskom pogledu, gotovo da nema više restorana koji u svojoj ponudi nema barem jednu Maraštinu, dok u pogledu turizma možemo gostima predstaviti Maraštinu kao nešto lokalno, a vrlo kvalitetno.
U projekt su se uključili Tržnica Zadar, Hotelijersko-turistička i ugostiteljska škola Zadar, Wine garden i Zadar Wine Festival.
Manifestaciju podržavaju Grad Zadar, Zadarska županija, TZ Grada Zadra i TZ Zadarske županije.