Početna ZABAVA DANI MARAŠTINE Na gradskoj tržnici ovaj vikend obilježavaju se Dani maraštine uz...

DANI MARAŠTINE Na gradskoj tržnici ovaj vikend obilježavaju se Dani maraštine uz bogat gastro program, radionice te dobru zabavu

Na gradskoj tržici 15. i 16 rujna održava se manifestacija Dani maraštine, a sve počinje u 9 sati ujutro.  

Jutarnji program obilježiti će gastronomija gdje će Chef Renato Kraljev pripremati Dagnje na buzaru i Juhu od kamena iz mora, te stručna radionica u 11 sati u Crkvi Sv. Roka na temu “Upoznaj Maraštinu” koju će voditi sommelier Ivan Stiblik. U večernjem terminu, od 19 sati, slijedi zabava. Lokalni glazbenici će naš uživo zabavljati dok uživamo u najboljim Maraštinama. 

Maraština, sorta grožđa značajna kroz povijest Dalmacije, zadnjih godina ima sve veći značaj u lokalnom vinogradarstvu i vinarstvu. Danas, samo na području Zadarske županije, možemo predstaviti 20-ak različitih vina napravljenih od Maraštine, od kojih su većina vrlo visoke kvalitete. 

U ugostiteljskom pogledu, gotovo da nema više restorana koji u svojoj ponudi nema barem jednu Maraštinu, dok u pogledu turizma možemo gostima predstaviti Maraštinu kao nešto lokalno, a vrlo kvalitetno. 

U projekt su se uključili Tržnica Zadar, Hotelijersko-turistička i ugostiteljska škola Zadar, Wine garden i Zadar Wine Festival. 

Manifestaciju podržavaju Grad Zadar, Zadarska županija, TZ Grada Zadra i TZ Zadarske županije.