Početna GLAZBA Dean Dvornik po povratku iz SAD-a objavio pjesmu “Ja, moj pas i...

Dean Dvornik po povratku iz SAD-a objavio pjesmu “Ja, moj pas i stari Jaguar”

Foto: Croatia Records

Dean  Dvornik se prije nekoliko godina zaputio u Chicago gdje radi posao koji voli, vožnja kamiona. Taj posao, pun uzbuđenja, putovanja i opasnosti, ga je inspirirao da napiše pjesmu “Ja, moj pas i stari Jaguar” . Dean toliko voli svoje ljubimce, psa i Jaguara kojega je oduvijek htio imati, da ih smatra članovima obitelji.  Glazbu za pjesmu napravio je još prije godinu dana, ali čekao je trenutak inspiracije kako bi napisao odgovarajući tekst. Vozeći kamion prostranstvima SAD-a, u trenutku mu je sinula ideja o suputnicima koje bi najviše volio imati na putovanjima i svom doživljaju okruženja u kojem radi.

O načinu stvaranja pjesme Dean je rekao: “Pjesmu sam započeo u Chicagu, završio u Splitu. Počeo sam s dvije bas gitare, s jednom u Chicagu, a završio s ovom u Splitu. Meni samo treba ideja, ne volim se ponavljati i volim da pjesma bude nešto o čemu se još nije pisalo. Tako mi je pala na pamet ova tema – Ja, moj pas i stari Jaguar.”

Dean se uskoro ponovno vraća u SAD, ali stvaralačka budućnost zbog toga neće patiti. Inspiracije mu ne nedostaje, nastaviti će skladati i pisati, a najavio je i da će doći vrijeme za koncerte kad okupi bend.