Početna VIJESTI Dječji vrtić “Sunce” izdao svoju prvu slikovnicu

Dječji vrtić “Sunce” izdao svoju prvu slikovnicu

Godine 2011., u Ustanovi “Sunce” proveden je projekt pod nazivom “Zaštitnici grada Zadra”. Odgojiteljice Vedrana Vulić i Martina Rados osluškivale interes djece i slijedile ga. Svakodnevno nudeći poticaje djeci, odgojiteljice su  ih potakle na sve dublje uranjanje u svijet mašte. Djeca su se izražavala na mnoge načine, dramatizirala su, konstruirala te  likovno stvarala. Ilustracije nastale tijekom tog projekta krase ovu slikovnicu te su ujedno bile i poticaj za stvaranje tekstualnog dijela ove slikovnice. Velika vrijednost ove slikovnice jest što se bavi pitanjem osobnog i kulturnog identiteta što je od iznimne važnosti poticati kod djece u doba globalizacije i to u što ranijoj dobi, a predškolska ustanova je upravo idealno mjesto za to.

Materijal za ovu slikovnicu je čekao svoj pravi trenutak negdje skriven, no nije izgubio na svojoj vrijednosti zbog potencijala kojeg posjeduje. Izniman značaj ove slikovnice jest što je ona od DJECE stvorena DJECI.

„Ova slikovnica posvećena je svima koji gaje ljubav prema rodnom gradu. Želja nam je da ova  slikovnica ostane kao trag ljubavi prema gradu Zadru. Slikovnica nije običan predmet, ona je čarolija. Dječji vrtić “Sunce”, najavio je izdavanje slikovnice o još jednom zaštitniku, svetom Šimunu stoga poslijednji stih najavljuje… Šimun mu je ime, ali za njega čuvamo nove rime. Htjela bih zahvaliti svim entuzijastima koji su doprinijeli da ova slikovnica dobije opipljivu formu, prvenstveno voditeljicama projekta i djeci koja su sada već izrasla u mlade ljude“, naglasila je ravnateljica Dječjeg vrtića “Sunce”, Mirjana Miočić. Zahvalila je djelatnicima i ravnateljici Narodnog muzeja Zadar Renati Peroš za podršku u organizaciji samog događanja kao i Gradu Zadru, posebno Upravnom odjelu za odgoj i školstvo što su prepoznali vrijednost ovog projekta.