Početna VIJESTI DRUGI DAN SUNSET SPORTS MEDIA FESTIVALA Svjetska i domaća imena okupljena na...

DRUGI DAN SUNSET SPORTS MEDIA FESTIVALA Svjetska i domaća imena okupljena na jednoj od najljepših lokacija na jadranskoj obali

Nakon što je u četvrtak navečer legendarni Alessandro Del Piero oduševio posjetitelje Sunset Sports Media Festivala, ovaj globalno prepoznati Festival drugog dana je donio raznolika predavanja i okupio brojne hrvatske i internacionalne zvijezde iz svijeta sporta, medija i businessa koji ga prati. Na panelima su sudjelovali Ivica Kostelić, Rong Chen, Nikola Stolnik, Fred Calderia, Guillem Balague, Željko Mavrović, Vladimir Miholjević, Ivan Bešlić, Branimir Karačić i brojni drugi koji su podijelili svoja iskustva, novosti i predviđanja u svojim industrijama.

U uvodnom obraćanju direktorica TZG Zadra Iva Bencun zahvalila je svim sudionicima na dolasku te izjavila kako su vrlo ponosni i počašćeni što mogu ugostiti tako velike ljude narednih nekoliko dana u Zadru. Posjetiteljima se obratio i gradonačelnik grada Zadra Branko Dukić: „Prije svega, želim zahvaliti našem sugrađaninu gospodinu Peteu Radovichu i njegovom timu. Ovaj festival raste iz godine u godinu i izvrstan je promotor Zadra i Hrvatske.“

Proslavljeni NBA igrač i direktor Festivala Damjan Rudež istaknuo je kako je Festival usmjeren na povezivanje ljudi, stvaranje autentičnih iskustava i pozitivnih vibracija te da pokazuje sve najbolje što Hrvatska ima, uključujući ljude, turizam, sport i startupove. Rudež je naglasio kako je za njega ovo poseban dan: „Današnji dan je posebno emotivan jer se obilježava točno 31 godina od smrti Dražena Petrovića, vječne inspiracije svih nas u Hrvatskoj. Draženov duh motivira nas da svakodnevno radimo više i jače, pronađemo motivaciju, pa tako i mene kako bih zajedno sa svima vama izgradili Festival i donijeli nešto fantastično u Hrvatsku, nešto na što svi možemo biti izuzetno ponosni.”

Predavanja i uvidi govornika oduševili posjetitelje

Najistaknutiji hrvatski olimpijac u alpskom skijanju Ivica Kostelić u razgovoru 1 na 1 s Damjanom Rudežom podijelio je inspirativnu priču o svojoj karijeri vrhunskog sportaša i kako se ona prenosi na njegovu strast prema jedrenju, gdje svakom avanturom na otvorenom moru i dalje pomiče vlastite granice. „Moj cilj u jedrenju nije natjecanje niti postizanje vrhunskih rezultata, već se suočiti sa svim izazovima i strahovima te pronaći udobnost usred neugodnih uvjeta, gdje se snaga i izdržljivost testiraju na svakom koraku.“ rekao je Ivica Kostelić. Uzbudljivi panel Revving up: Fuel and Fire Hit the Stage približio je utjecaj automobilskog esporta potencijalnim ulagačima, publici i igračima. Međunarodni stručnjaci, menadžer esporta u Ferrariju Rong Chen, voditelj Esports projekata pri FIA-i Eric Stranne te osnivač i izvršni direktor Good Game Globala Nikola Stolnik tako su predstavili brojne  mogućnosti koje automobilski esport donosi svojim dionicima. TV reporter i autor najzanimljivijih biografija u svijetu nogometa o Messiju, Cristianu Ronaldu i Maradoni Guillem Balague ispričao je publici i novinaru Fredu Calderiji  što ga je motiviralo da napiše biografije nekih od najpoznatijih imena u svijetu nogometa. Guillem je započeo od skromnih početaka, ali priznao je da se trud isplatio i u njegovom rastu kao osobe i pisca. Na panelu The Playbook for success: Masterclass in Sports Leadership & Management, generalni direktor medija i marketinga FIBA-e Frank Leenders razgovarao je s direktoricom Instituta za razvoj liderstva (LDI) u Ministarstvu sporta dr. Meznom AlMarzooqi, direktorom Centra za sport i poslovanje na Stockholm School of Economics Martinom Carlsson-Wallom, predsjednikom Sports HUB Romania i potpredsjednikom CEO Clubs Romania Virgilom Stanescuem te istaknutim profesorom na Sveučilištu Bocconi Dinom Ruta. Ovi stručnjaci iz svijeta sporta, obrazovanja i biznisa složili su se da uspjeh ne ovisi o čistom talentu i da je obrazovanje ključno za uspješno vođenje i postizanje boljeg upravljanja kako bi znali pravilno kombinirati srce i razum.

Sofascore: priča o sretnom braku između sporta i tehnologije

Zadnji panel drugog dana How much information do we need? More: Strategy Behind Sofascore’s Rise To Prominence okupio je suosnivača tvrtke Sofascore Ivana Bešlića, potpredsjednika marketinga tvrtke Sofascore Branimira Karačića, direktora prodaje u Sportradaru Marina Ribaća i TV analitičara koji prati Serie A na CBS Sports Marca Messinu. Sofascore kao sportska platforma koja pruža rezultate uživo, statistike i informacije o sportskim događajima diljem svijeta, započela je s malim timom entuzijasta, a danas broji više od 25 milijuna korisnika mjesečno. „Svaki dan se suočavamo s izazovima i neprestano radimo na poboljšanju naše platforme kako bismo pružili najbolje korisničko iskustvo. Naš je rast bio postupan, pa čak i sada nismo u potpunosti svjesni koliko smo postali popularni. Prva ideja bila je jednostavna; završiti fakultet i krenuti dalje. No, s vremenom smo shvatili da možemo ostvariti mnogo više.“ rekao je Ivan Bešlić nakon čega je Branimir Karačić dodao kako se Sofascore ističe svojim analitičkom pristupom te su svjesni da nema univerzalnog recepta za uspjeh, a jedan od ciljeva je proširiti se još značajnije na izazovno i konkurentno američko tržište.

Večer je rezervirana za opuštanje koje donosi Sunset Boat Party i Sunset Garden Sip. Program je dostupan putem poveznice, a sve novosti možete pratiti na FB i IG profilima Festivala.