Početna VIJESTI DRUGI KRUG U utrci za gradonačelnika Dukić i Vučetić, za župana Longin...

DRUGI KRUG U utrci za gradonačelnika Dukić i Vučetić, za župana Longin i Žuvela; većina u gradskom vijeću ovisi o Eniu Meštroviću

Ilustracija - noviradio.hr

Zadrani će u drugom krugu izbora za gradonačelnika 30. Svibnja birati između Branka Dukića, HDZ-ovog kandidata i Marka Vučetića iz SDP-ove koalicije Srcem za Zadar. U prvom krugu Dukić je osvojio 38,47 posto, a Vučetić 26,32 posto glasova birača.

“Idemo u drugi krug. Sve ankete su to predviđale. Ništa spektakularno”, rekao je Branko Dukić.

U Zadru se dogodila demokratska revolucija, ocijenio je kandidat koalicije “Srcem za Zadar” Marko Vučetić:

U Gradskom vijeću HDZ je bez većine – ima 34 posto dok SDP-ova koalicija ima 24 posto. Iznenađenje ovih izbora je Ričard odnosno Enio Meštrović o kojem ovisi većina u gradskom vijeću. Nezavisna lista Enija Meštrovića je na 21,85 %, a novi članovi zadarskog Gradskog vijeća dolaze iz Domovinskog pokreta koje predvodi dr. Damir Biloglav koji su na 5,47 posto. Upitan o koaliranju za gradsko vijeće, Dukić je rekao kako će o tome razmišljati nakon izbora za gradonačelnika dok je Marko Vučetić rekao kako očekuju podršku Enija Meštrovića:

U drugi krug izbora za župana Zadarske županije idu HDZ-ov kandidat Božidar Longin koji je osvojio 43,27% glasova i Ivica Žuvela, kandidat grupe birača sa 15,92 posto osvojenih glasova. Božidar Longin: