Početna KULTURA Društvo arhitekata Zadar poziva na predavanje iz njihovog ciklusa “Javne tribine –...

Društvo arhitekata Zadar poziva na predavanje iz njihovog ciklusa “Javne tribine – Nove arhitektonske prakse”

Društvo arhitekata Zadar poziva na predavanje iz njihovog ciklusa “Javne tribine – Nove arhitektonske prakse”. Predavač je Pero Vuković – ARHIV arhitektura i urbanizam. Predavanje će se održati u četvrtak 27.siječnja u Koncertnoj dvorani braće Bersa, Kneževa palača, Poljana Šime Budinića 3, Zadar, s početkom u 19 sati.

ARHIV arhitektura i urbanizam službeno je osnovan 2014. u Zagrebu. Danas broji 20+ stalno zaposlenih uz povremene suradnike. Bavi se arhitekturom i urbanizmom svih mjerila, od dizajna sitnih uporabnih predmeta do masterplanova veličine manjih gradova. Od osnutka do danas, na arhitektonskim natječajima, ured je imao nekoliko nagrađenih radova, i više realiziranih brownfield i greenfield projekata.

Pero Vuković je rođen u Zagrebu 1989. Diplomirao na Arhitektonskom fakultetu u Zagrebu 2014. Za vrijeme studija dobitnik Rektorove nagrade za projekt osnovne škole u Zagrebu pod mentorstvom Tončija Žarnića. Član tima hrvatskog nastupa na venecijanskom bijenalu arhitekture 2010. izbornika Lea Modrčina. Od 2010. do 2012. prvo praktikant, pa kasnije arhitekt u uredu OMA. Od 2014. vodi vlastitu praksu ARHIV. 2019.-2020. predavač na Arhitektonskom fakultetu u Zagrebu.

Voditelj ovog projekta je Krešimir Damjanović.

Ciklus predavanja Nove arhitektonske prakse uvršten je u program stalnog stručnog usavršavanja HKA i boduje se s (4) četiri boda po predavanju.

Svi posjetitelji i predavači moraju imati Covid potvrdu, negativan PCR ili BAT test, potvrda o preboljenju ili cijepljenu od liječnika, a obavezno je nošenje maski bez obzira na potvrde.

Obzirom da je broj mjesta ograničen molim Vas da Vaše prisustvo najavite na ovaj mail; dovoljno je napisati svoje ime i prezime.