Početna VIJESTI Dukić o Meštrovićevom bojkotu: “Ne kažnjava on gradsku upravu i HDZ, kažnjava...

Dukić o Meštrovićevom bojkotu: “Ne kažnjava on gradsku upravu i HDZ, kažnjava našu djecu i roditelje djece koji su, moguće i njemu, dali povjerenje”

Iz Gradske uprave poslali su reakciju gradonačelnika Branka Dukića na najavu nezavisnog Enija Meštrovića na današnjoj sjednici Gradskog vijeća da će bojkotirati sve točke koje se predlože do proračuna i novih izbora. Priopćenje prenosimo u cijelosti:

„Bojkotirat ćemo sve točke koje se predlože do proračuna i novih izbora. Ubuduće ćemo, kao i za TŠC, bojkotirati i skidati svaki vaš projekt do proračuna, dok ne ispoštujete sve amandmane koje ste potpisali…“

Tako je vijećnik Meštrović javno objavio bojkot i blokadu svih zadarskih javnih projekata, pa makar se radilo i o školskoj dvorani. Sad se više ne opravdava i ne mulja sa spornim nazivom plana, nejasnoćama formi… On se infantilno inati i – neće. On uzme loptu s igrališta, prekida utakmicu i ide ljutito svojoj kući. I nije ga briga što će biti. Eto, tako radi političar Enio Meštrović.

Pa nije TŠC moja škola! Ne kažnjava on gradsku upravu i HDZ, kažnjava našu djecu i roditelje djece koji su, moguće i njemu, dali povjerenje.

Bit će toga još, najavljuje. Čeka izvršavanje amandmana koje nije uspio niti nabrojati, koji se tek trebaju kroz ovu proračunsku godinu ostvariti, ali uz definirane kriterije i ako za njih postoje zakonski uvjeti. Nije ga briga, do tada najavljuje pustoš!

Reći će kako nije on kriv nego neprovođenje volje vijećnika, i da je to u interesu građana. Pa mu je u interesu građana i da učenici nemaju svoju školsku dvoranu!  

Ovo su plitke ucjene koje kod mene ne prolaze. Mene ne obvezuju politikantske prijetnje nego građani koji su mi dali povjerenje, i zakon. A zakon je jasan. Samo ga treba znati bar pročitati, ako ne razumjeti.

Dakle, u idućem razdoblju neće proći ništa – ni vrtići ni škole, ni ceste, komunalne lučice i sve ono što dođe njemu na odlučivanje.

I onda još, kojeg li neznanja, poziva na izbore za gradonačelnika, ali ne i za Gradsko vijeće. Nakon godinu dana političkog rada?! A da će biti korektiv na dobrobit svih građana?! Molim te nemoj nam više pomagati!

A šuti SDP, šuti Akcija mladih… važno mu je da nije sam.

gradonačelnik Branko Dukić