Početna HRVATSKA „DUKIĆEV MODEL“ Irena Dragić (SDP): „Uložili ste milijune u školu na Novom...

„DUKIĆEV MODEL“ Irena Dragić (SDP): „Uložili ste milijune u školu na Novom Bokanjcu a potom ste izigrani od strane Crkve. Hoće li se Grad uključiti u nastavak radova?!

gradsko-vijeće-

„Što je trenutno sa školom na Novom Bokanjcu, je li Grad završio svoj dio posla koji je dogovoren prije nego što je uz vaš blagoslov izigran od strane crkve, kolika je točno vrijednost zemljišta koje ste ustupili crkvi, kolika je vrijednost projektne dokumentacije i svih ovih radova koje ste do sada napravili? Hoćete li gradonačelniče biti uključeni u dinamiku i nastavak radova ili vas nitko ništa neće pitati nakon što je Grad uložio milijune iz svog proračuna?“, zanimalo je SDP-ovu Irenu Dragić koja je zatražila i pisani odgovor na ovo svoje pitanje postavljeno danas na Gradskom vijeću.

„Ovo je do sad nezapamćen i nevjerojatan model poslovne i financijske suradnje koji će najvjerojatnije budućnost i mladi ovog grada zvati „Dukićev model!“, poentirala je Dragić.

Gradonačelnik Branko Dukić je podsjetio kako se Grad Zadar povukao iz projekta obzirom da pravila vatikanske kongregacije ne dopuštaju ovakav vid partnerstva, odnosno suvlasništva Crkve i jedinice lokalne samouprave:

„Gradu Zadru je ovo baš dobro došlo, mi ćemo taj novac proslijediti za gradnju nove škole, one na Crvenim kućama i ja u tome ne vidim problem, već samo dobitak. Ja ne smatram da mi nekog kreditiramo. Mi smo ovaj izlazak iz ugovora iskoristili na najbolji mogući način!“ – odgovorio joj je gradonačelnik.