Početna VIJESTI DV RADOST Dječji radovi krasit će Gradski most povodom obilježava 60 godina...

DV RADOST Dječji radovi krasit će Gradski most povodom obilježava 60 godina postojanja

Zadarski gradski most obilježava 60 godina postojanja. Tim povodom na mostu će se cijeli mjesec svibanj održati izložba dječjih radova DV Radost, Višnjik. Izložba je potaknuta izjavom četverogodišnjeg djeteta koje je reklo: “Zadar ima most, grad je most”, a pitanje “Ima li most rođendan?” potaklo je ovu rođendansku izložbu. 

foto: DV Radost- izložba

„Brojne su dobrobiti ovakvih izlazaka predškolske djece u zajednicu. Most je zadarska posebnost i predškolsko dijete preusmjerilo je našu pažnju na taj zadarski ukras. 

Mi u Zadru prelazeći most kažemo “idemo u grad”. Sve to je zapazilo dijete i potaklo suradnju generacija; bake i odgojiteljice šivaju zastavice, djeca ih oslikavaju, članovi obitelji i volonteri postavljaju, a svi ih pazimo i fotografiramo se. Platno je djeci inspiracija, oslikavaju kroz duži vremenski period kad žele i koliko žele. Na jednom platnu radi više djece u više navrata. Sve vezano za ovu izložbu je proces.

Zastavice traju, tako je povezano više generacija i vidljiva je ekološka komponenta, ne bacamo jer nam može još koristiti. Crtež nema zadanu temu, djeca crtaju ili pišu što požele. Dječji crtež je ukras sam po sebi i predivne poruke se mogu iščitati iz njih, a izložba je poruka zajednice djeci: “cijenimo i vidimo vas i vaš rad, čujemo vas, važni ste nam…”. 

foto: DV Radost- izložba

Mostovi povezuju, nosioci su brojnih uloga u književnosti, ljubavi, ratovima, mirenjima kako kroz povijest tako i danas…simbol su važnih i vrijednih poruka oduvijek za sve generacije. Ovaj naš zadarski priča i priče vrtićke. Na nama je da ih “slušamo” i pustimo da “putuju”. 

Uvjerili smo se pri postavljanju kako nema ravnodušnih, prolaznici zastanu, pitaju, osmjehuju se, pričaju…izazvali smo emociju i to je važno. 

Zastanite i našem mostu u čast njegovih 60 pogledajte našu izložbu“  poručuju iz DV Radost.

foto: Dv Radost- izložba