Početna CRNA KRONIKA DVOSTRUKI SUDAR U SUKOŠANU Motociklisti se sudarili zbog radova na cesti

DVOSTRUKI SUDAR U SUKOŠANU Motociklisti se sudarili zbog radova na cesti

moto-ilustracija-pu-brodsko-posavska-

Dvije prometne nezgode, jedna za drugom u samo par sekundi razmaka, dogodile su se sinoć u Sukošanu na Jadranskoj magistrali, odnosno ulici dr. Franje Tuđmana, oko 23,30 sati. Riječ je o nekoj vrsti lančanog sudara u kojem su sudjelovala ukupno 4 motocikla, svi zadarskih registracija.

Na dijelu ceste na kojem su u tijeku radovi, najprije su se sudarila dvojica motociklista, oba 1964. godište, zaradivši teške tjelesne ozljede. Prvi je motociklist uočio radove i naglo zakočio nakon čega je na njega naletio kolega iz kolone. Nakon njih na istom mjestu i po istom modelu stradala su još dvojica motociklista. Pri tome je vozač 53 godišnjak zaradio teške tjelesne ozljede, a oštećenik, 47 godišnjak na drugom motociklu lakše.

Izuzev nekoliko lomova, svi su van životne opasnosti. Inače, oba su vozača bila pod utjecajem alkohola, jedan zanemarivih 0.3 promila, drugi 1,53 promila.

Motociklisti su se vraćali svojim kućama iz Zadra gdje su sudjelovali na moto okupljanju održanom ispred OŠ Šime Budinića u čast preminulog člana Tornada Fadila Maroshija. Podsjetimo, 27-godišnji Fadil motociklom Suzuki sletio je s Jadranske magistrale kod Karlobaga i izgubio život.