Početna SPORT EP U KARATEU U ZADRU Boran Berak borit će se za broncu

EP U KARATEU U ZADRU Boran Berak borit će se za broncu

foto: HKS

Prvi put u karijeri Boran Berak borit će se za seniorsku medalju na velikim natjecanjima. U natjecanju kategorije -67 kg na EP u Zadru Berak pobijedio je Ukrajinca Hnata Paka 8-3, Danca Marcusa  Kjaerbola 3-1, bio uvjerljiv i protiv Bekira Grabusa iz BiH 9-0. U polufinalu je u neizvjesnom dvoboju na kraju izgubio od Crnogorca Nenada Dulovića 6-3. 

“Silno želim medalju. Ovo je moj sport i ovo je moja zemlja. Volio bih da je ovo samo početak… učinit ću sve da u subotu budem pravi… ” rekao je Boran Berak. Za brončano odličje borit će se protiv Grka Georgiosa Balioti- sa. 

U prvim nastupima na EP-ima porazi Brune Jelinića (-60 kg) i Dorotee Rumenjak. Jelinić je izgubio od Poljaka Bartosza Wojciechowskog 9-5, a Rumenjak od Azerbajdžanke Madine Sadigove 5-3.

U ekipnim katama muška selekcija (Dino Huić, Mark Fileš, Ivan Žeinski) svladala je Švicarsku (39,60: 38,00), ali porazom od Italije (40,70: 39,30) ostala bez repasaža.

Ženska reprezentacija u katama (Ivana Raguž, Nika Jelen, Lucija Gečević) zabilježila je minimalni poraz od Češke (38,90: 38,50).

Danas još nastupa Ema Sgardelli (-50 kg), a počinju i ekipne borbe. 

Na EP u Zadru sudjeluje 579 karatista iz 51 zemlje, prvenstvo završava u nedjelju.