Početna FILM Film “Konačna sloboda” u Kino Zoni

Film “Konačna sloboda” u Kino Zoni

Iz dalekog Japana i Hamaguchijeve dirljive drame ”Drive My Car”, u srijedu 9. ožujka vraćamo se u Europu, točnije, Njemačku i minula mračna vremena kroz koja svjedočimo seksualnoj diskriminaciji, zlostavljanju, ali i zabranjenoj ljubavi uz ‘Srce Sarajeva’, ”Konačnu slobodu” Sebastiana Meisea.

U poslijeratnoj Njemačkoj Hans uvijek iznova završava u zatvoru zbog zloglasnog članka 175, koji mušku homoseksualnost tretira kao kazneno djelo.

Nakon što je preživio nacistički koncentracijski kamp, Hansa 1945. prebacuju ravno u zatvor, gdje upoznaje osuđenog ubojicu Viktora. Tijekom Hansovih čestih povrataka, prvotna netrpeljivost između dvojice muškaraca prerasta u nešto poput ljubavi.

Premijerno prikazan prošle godine na festivalu u Cannesu, drugi ‘izlet’ u dugometražne vode  renomiranog austrijskog redatelja kratkometražnih filmova Sebastiana Meisea apsolutni je favorit unutar kritičarskih krugova, ali isto tako je i jako dobro prihvaćen od strane publike i žirija brojnih festivala.  

Među brojnim priznanjima koje je do sad prikupio, film ”Konačna sloboda” se svakako može pohvaliti nagradom žirija ‘Un Certain Regard’ koju je zavrjedio upravo u Cannesu, a među ostalima i ‘Srcem Sarajeva’ za najbolji film i najboljeg glumca (Georg Friedrich) na festivalu u Sarajevu, odnosno, priznanjima za najbolju kameru i glazbu na Europskim Filmskim Nagradama, kao i činjenicom da je uvršten na uži popis ovogodišnjih kandidata za Oskara.

U glavnim ulogama nastupaju česti ‘gost’ na repertoaru Kino Zone, izvanredni Franz Rogowski (Undine, Tranzit) i Georg Friedrich, dok ostatak glumačke ekipe među ostalima čine i Anton von Lucke, Thomas Prenn, Alfred Hartung i Johannes Cramer.

”Konačna sloboda” na rasporedu je u srijedu, 9. ožujka u novom terminu od 19:00 h, u Kino Zoni u Kazalištu lutaka Zadar!

Ulaznice po cijeni od 25 kuna mogu se kupiti samo na blagajni na lokaciji prikazivanja koja se otvara sat vremena prije početka projekcije (od 18:00 h).

Ulaznice se pak mogu rezervirati porukom u inbox profila Kino Zone na Facebooku i Instagramu, e-mailom na: info@kino-zona.com te SMS i WhatsApp porukom na 099/7208342.

*U skladu s važećom Odlukom Stožera civilne zaštite RH za sprečavanje širenja zaraze koronavirusom, ulazak na projekcije moguć je isključivo uz predočenje odgovarajućeg dokaza i to: digitalna EU COVID potvrda, negativni test (PCR- 72 sata – BAT – 48 sati), dokaz o cijepljenju – karton, potvrda liječnika ili dokaz o preboljenju (unutar 12 mjeseci) – potvrda liječnika