Početna PROMO MEMORIJALNI CENTAR “NIKOLA TESLA” Odmaknite se od buke i stresa,...

[FOTO] MEMORIJALNI CENTAR “NIKOLA TESLA” Odmaknite se od buke i stresa, dođite u Teslino rodno mjesto Smiljan

Memorijalni centar „Nikola Tesla“ Smiljan podignut je na mjestu gdje je poniknuo jedan od onih koji su mijenjali svijet, veliki genije Nikola Tesla. Njegova rodna kuća kao zaštićeno kulturno dobro, brojne posjetitelje iz cijelog svijeta podsjeća da je sve počelo ovdje, u Smiljanu. Djetinjstvo kao neraskidivi dio osobnosti, Tesli je cijeli život bio podsjetnik da će sve odgovore pronaći u prirodi, kao što je to činio u dječjim nestašlucima i tada malim, a kasnije epohalnim otkrićima. Nikola Tesla nedvojbeno pripada svijetu, a rođen je u srpanjskoj noći godine 1856. u malom ličkom selu Smiljanu kome je ime pronio svijetom.

Unutar rodne kuće nalazi se Stalni postav gdje se  slikom, riječju i zvukom predstavlja životni put i genijalnost izumitelja Nikole Tesle ( Smiljan 1856.-New York 1943.) Slojevitost povijesnih događaja koja prate Teslin put od Smiljana do Amerike utkana je u vremensku lentu, a Tesline slike i misli, zabilježene u autobiografskoj knjizi Moji pronalasci vode vas kroz postav.

U potkrovlju rodne  kuće posjetiteljima je omogućeno interaktivno učenje o Teslinim funkcionalnim izumima. U Teslinoj ispitnoj stanici svaki puni sat vrši se demonstracija bežičnog prijenosa energije.U ponudi također imamo i dokumentarni film te dječije igralište i suvenirnicu.

Posjetitelji Memorijalnog centra ne samo što će naučiti  dosad manje poznate stvari o velikom geniju već će ponijeti doživljaj  prirodnih ljepota kojima je Tesla bio okružen u doba svog djetinjstva.

Pozivamo vas da se odmaknete od buke i stresa,  dođite u Teslino rodno mjesto Smiljan, nadomak Gospića. Prošetajte stazama kojima je genije trčao usuret budućnosti. Nadahnuće potražite u našem prirodnom okruženju koje je geniju cijeli život bilo inspiracija. Jedinstvena Teslina Rodna kuća u Memorijalnom centru Nikola Tesla dati će vam odgovore na brojna pitanja o znanstveniku, a Ispitna stanica iz Colorado Springsa povest će vas u fascinantan svijet elektriciteta.

Naučite, doživite,  inspirirajte ,sljedite  svoje  snove – baš poput Tesle.