Početna KULTURA “FRAKTURE VREMENA” U MAS-a Restauracija i prezentacija vrijedne staklene građe iz čuvaonica...

“FRAKTURE VREMENA” U MAS-a Restauracija i prezentacija vrijedne staklene građe iz čuvaonica Arheološkog muzeja u Splitu

Muzej antičkog stakla najavljuje novu izložbu „FRAKTURE VREMENA restauracija i prezentacija vrijedne staklene građe iz čuvaonica Arheološkog muzeja u Splitu“ koje će se otvoriti u petak, 15. ožujka u 12:00 sati u maloj izložbenoj dvorani MAS-a.

Izložba „FRAKTURE VREMENA restauracija i prezentacija vrijedne staklene građe iz čuvaonica Arheološkog muzeja u Splitu” specijalistička je izložba kojom se želi prezentirati izvorna arheološka staklena građa, sagledavana iz kuta konzervatorsko-restauratorske struke. Proistekla je iz želje za prenošenjem spoznaja i usvojenih vještina Odsjeka za restauraciju i istraživanje koji djeluje u sklopu Odjela za stručne muzejske poslove MAS-a, široj stručnoj i ostaloj zainteresiranoj javnosti.

Tijekom 2023. godine u okviru navedenog programa obrađeno je 45 selektiranih predmeta te se zbog vrijednost izložaka kao i s ciljem predstavljanja specifičnosti zahtjevnih konzervatorskih i restauratorskih postupaka priređuje izložba i istoimeni katalog Frakture vremena – restauracija i prezentacija vrijedne staklene građe iz čuvaonica Arheološkog muzeja u Splitu.

Autor koncepta izložbe i kataloga je dr. sc. Šime Perović, konzervator-restaurator savjetnik i kustos, a u realizaciji su sudjelovale i Ivana Matković, konzervatorica-restauratorica u Muzeju antičkog stakla u Zadru te Ivana Zrinka Bajić Franković, viša konzervatorica-restauratorica iz Arheološkog muzeja u Splitu.