Početna KULTURA GKZD Nova Medioteka bit će duplo veća od dosadašnjeg prostora; sadržavat će...

GKZD Nova Medioteka bit će duplo veća od dosadašnjeg prostora; sadržavat će kutak za učenje, gledanje filmova i slušanje glazbe

Foto: GKZD facebook

U GKZD radi se punom parom. Do kraja godine, ako sve bude po planu, s otvaranjem novih prostorija krenut će se i s novom Mediotekom u kojoj će se naći i kutak za longplejke.

Trenutno je u tijeku katalogizacija vinila, a na samom početku bit će oko 500 komada, rekao nam je knjižničar Branimir Čakić. U sklopu kutka bit će i gramofon te će se ploče moći slušati u knjižnici, ali će postojati i mogućnost zaduživanja za vani. Iznajmljivanje ploča za vani odvijat će se u skladu sa strogim uputama te će bilo kakvo oštećenje korisnici morati podmiriti iz svog džepa i to u vrijednosti nove ploče.

Bazu kutka za longpjeke GKZD činit će tzv. lektirni albumi od rock’n’rolla, pop-a, heavy metala preko hip hopa, do  poznatih djela klasične glazbe. Nova Medioteka GKZD bit će dva i pol puta veći prostor od dosadašnjeg, rekao nam je Čakić. Sadržavat će kutak za učenje, gledanje filmova, slušanje glazbe, a ono što je najvažnije cijena članarine ostat će ista. Jedva čekamo!!!