Početna VIJESTI “GLAZBA JE NAŠ ŽIVOT” Miroslav Milić organizira glazbeno druženje povodom 50...

“GLAZBA JE NAŠ ŽIVOT” Miroslav Milić organizira glazbeno druženje povodom 50 godina bavljenja glazbom; pjesme i smijeha večeras neće nedostajati

Zadarski glazbenik Miroslav Milić ove godine slavi 50 godina bavljenja glazbom. Tim povodom večeras u restoranu Fešta na Novom Bokanjcu organizira susret glazbenika koji su svirali s njim sve te godine. Pjesme i smijeha večeras neće nedostajati, kaže nam Milić dok se prisjeća svojih glazbenih početaka:

“Slušajte, glazba je ljubav. Tko se nađe u umjetnosti, dosta je ispunjen. Kad sam krenuo, sve je bilo drugačije. Prije nego sam počeo s glazbom, bio sam pomorac. Kad sam bio na brodu 1973. godine kupio sam orgulje. Godinu dana kasnije osnovali smo grupu Orion koja traje i danas, iako ne aktivno kao onda no još uvijek sviramo i zabavljamo se. Tako mi je palo na pamet da organiziram jednu fešticu koja se održava upravo večeras gdje sam pozvao sve glazbenike koji su sa mnom svirali”, kaže Milić.

Kaže i kako je pripremljen video zid na kojem će se vrtiti fotografije glazbenika i grupa s kojima je svirao, odnosno 144 glazbenika i 5 grupa.

„Kao klavijaturist grupe Orion sam pratio dosta poznatih pjevača, Đani Maršana, Tomislava i Vedrana Ivčića, četiri puta Olivera Dragojević“,  kaže Milić i dodaje kako su na slovenskoj fešti Laškog piva rekorderi jer su tamo svirali čak 11 godina.

Prisjetio se i kako je prije nekoliko godina organizirao događanje na kojem se okupilo oko 100 parova kojima je svirao na svadbi,  a ističe kako je u svojoj karijeri svirao na 1064 svadbe. Tako i večeras očekuje dobru feštu uz puno pjesme i smijeha.