Početna GLAZBA Glazbene zvijezde pjesmom podržale Zakladu ”Petrin korak”!

Glazbene zvijezde pjesmom podržale Zakladu ”Petrin korak”!

Foto: Hit Records

Jedan korak je zaustavio svijet…

Petra Jerković bila je mlada zagrebačka studentica radne terapije koja je iznad svega voljela život. Jedina kćer Joze i Vesne Jerković, voljena unuka, obožavana prijateljica, pokretač svih događanja, veselja, nadahnuće i inspiracija. Petrin život nije se previše razlikovao od prosječnog studentskog života u Zagrebu. Uz hobije poput glume u ZKM-u, plesa, učenja stranih jezika i volontiranja u raznim udrugama, uživala je u izlascima i druženjima s mnogobrojnim prijateljima, pripremanju ispita i svim drugim veseljima koja su bila njezina svakodnevica.

U spomen na preminulu Petru, ali i brojne druge koji su stradali zbog nepažnje u prometu, brojna poznata imena iz javnog i društvenog života podržala su rad novoosnovane Zaklade za sigurnost u prometu ”Petrin korak” kojoj je cilj učinkovita edukacija mladih vozača, razvijanje njihove kulture u prometu, smanjenje stradavanja onih najnevinijih te prevencija prometnih nesreća. Podršku radu zaklade u sjećanje na tragično preminulu Petru dala su eminentna imena hrvatske glazbene scene: Nina Badrić, Vanna, Ivana i Marija Husar, Tony Cetinski, Marin Ivanović Stoka, sestre Palić i Pero Galić otpjevavši pjesmu „Jedan korak“ putem koje će ujedno promovirati rad same Zaklade, te educirati i senzibilizirati sve sudionike u prometu.

Glazbu za pjesmu „Jedan korak“ potpisuju Marko Vojvodić i Igor Ivanović, tekst Marko Vojvodić, Igor Ivanović, Djordjija Palić i Marin Ivanović Stoka.

Svi sudionici uključeni u projekt nesebično su dali svoj doprinos  promicanju rada Zaklade prepoznajući viši cilj iste, u spomen na jedan mladi život koji je ugašen. Brigu za druge u prometu često uzimamo zdravo za gotovo. Podizanjem svjesnosti i važnost pitanja sigurnosti u prometu koja se tiče svih sudionika (pješaci, motociklisti, biciklisti, vozači…) na korak smo bliže smanjenju prometnih nesreća, a taj korak kao u ovom konkretnom slučaju, za Petru i njene najmilije bio je posljednji.

Petra Jerković, foto: privatni album