Početna CRNA KRONIKA Građani policiji predali streljivo i minskoeksplozivna sredstva

Građani policiji predali streljivo i minskoeksplozivna sredstva

Jučer je građanka policijskim službenicima predala 2 ručne bombe te 240 komada raznog streljiva, dok je u nedjelju građanka policiji predala 279 komada raznog streljiva. U oba slučaja na poziv građana su se odazvali policijski službenici za protueksplozijsku zaštitu ove Policijske uprave te na siguran način preuzeli streljivo i minsko-eksplozivna sredstva.

Iz policije podsjećaju građane kako i dalje temeljem akcije „Manje oružja-manje tragedija“ bez ikakve kaznene ili prekršajne odgovornosti mogu policiji predati zabranjeno ili oružje bez dozvole te minsko-eksplozivna sredstva.

Apeliraju na građane koji u svojim domovima čuvaju ili skrivaju ilegalno oružje i eksploziva sredstva da pozivom na broj 192 učine prvi korak prema dragovoljnoj predaji oružja bez sankcija.

Isto tako upozoravaju da u slučaju pronalaska, pronađeno oružje i sredstva ne donose sami kako ne bi došlo do neželjenog aktiviranja i ozljeđivanja, već da odmah obavijeste policiju čiji će službenici izaći na teren i izuzeti opasna sredstva na siguran način.