Početna VIJESTI Gradonačelnik Dukić sa suradnicima posjetio vrtić Vladimir Nazor u Arbanasima

Gradonačelnik Dukić sa suradnicima posjetio vrtić Vladimir Nazor u Arbanasima

FOTO: Novi radio

Povodom početka nove pedagoške godine, gradonačelnik Branko Dukić sa suradnicima, obišao je vrtić Vladimir Nazor u Arbanasima te obradovao dječicu poklonima. „Malo koji grad se može pohvaliti takvom pokrivenošću vrtićima i sistemom u kojem sufinanciramo rad drugih osnivača, a plaćamo ukupno 132 odgojiteljice“, rekao je Dukić. Podsjetio je i na mrežu ZaDar u sklopu koje se osigurava i smjenski i produženi boravak u vrtićima, kao i na mobilni tim koji se sastoji od dva psihologa, dva pedagoga i jedne medicinske sestre.

„Imamo još oko 100-tinjak neupisane djece i vjerujemo da ćemo i to riješiti kroz ovu pedagošku godinu“, rekao je Dukić i podsjetio da vrtić „Latica“ seli u  centar Mocire gdje će imati 4 odgojne skupine. Ravnateljica Dječjeg vrtića Radost, Larisa Pavlović Petani istaknula je kako se unatoč epidemiji koronavirusa djeci pokušava omogućiti što normalnije i sigurnije okruženje:

“Poštujemo sve epidemiološke mjere i nastojimo djeci osigurati veselje i druženje. U našim objektima nemamo situacija da odgojitelji rade duplu smjenu, a služimo se i zamjenama u slučaju potrebe. Osnovni je princip ne miješati odgojne skupine i to nastojimo provoditi što je više moguće“, rekla je Pavlović Petani.

Svake se godine dodjeljuju ugovori o sufinanciranju vrtićima drugih osnivača kako bi se pokrile sve potrebe na području predškolskog odgoja koje Grad Zadar sam ne može svojim kapacitetima zadovoljiti. Tako će i danas u gradskoj vijećnici biti uručeni ugovori o sufinanciranju. Pročelnik za školstvo i odgoj, Joso Nekić pojasnio je kako se 1400 djece nalazi u vrtićima drugih osnivača te podsjetio kako je Grad Zadar još prije 11 godina napravio taj korak odnosno sklopio sporazum s vrtićima drugih osnivača i financijski ih podržao kako bi mogli primiti što više djece.